17 / 05 / 2024

samsun riskli konut sayısı

samsun riskli konut sayısı

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, kentsel dönüşüm noktasında çalışmalarının aralıksız sürdüğüne işaret ederek, şehirde risk altında bulunan konut sayısını da açıkladı.

Kentsel dönüşüm çalışmaları vatandaştan hiç para almadan yapılabilir mi? İşte hesaplaması...

Ülke genelinde 2023 verilerine göre 6,8 milyon riskli konut bulunuyor. Bu konutların kentsel dönüşümü için ise vatandaştan belli miktarda ücret talep ediliyor. Peki Kentsel dönüşümler vatandaştan hiç para almadan yapılabilir mi? İşte hesaplaması...

İstanbul'da rezerv alanlara en fazla 5 katlı 'Bizim Mahalleler' yapılacak! Kentsel dönüşümde yeni detaylar!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'daki riskli konut sayısı ve kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki kentsel dönüşüm nasıl ilerleyecek? İşte Bakanın açıkladığı o yeni detaylar...

Bakan Özhaseki: İstanbul'da 600 bin konut çok riskli!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada İstanbul'da 6 milyon civarında konut, 1,5 milyon civarında da iş yeri bulunduğunu dile getirerek, yaklaşık olarak 600 bin konutun riskli olduğunu belirtti.

TOKİ Samsun İlkadım projesindeki 314 konut teslim ediliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Samsun İlkadım Kıran Mahallesi’nde inşa edilen 314 konut sahiplerine teslim ediliyor.

Samsun Büyükşehir 345 milyon 154 bin TL'ye 12 kat konut imarlı arsa satacak! 

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Samsun Atakum'da yer alan 19 bin 723 metrekare alana sahip arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsa 12 kat konut imarlı olarak belirtildi.

Samsun Büyükşehir, Atakum'da arsa satacak! Konut ve ticaret imarlı arsa için bu tarihe dikkat!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Samsun Atakum'daki ticaret ve konut imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor. Arsanın yüz ölçümü 1.567 metrekare olarak belirtildi.

Ülke genelindeki 5 milyon riskli konut güçlendirmeyle kurtulabilir!

Uzmanlar, Türkiye genelinde sayıları 6-7 milyona ulaşan riskli konutların çok büyük kısmının düşük maliyetlerle güçlendirilerek kurtarılabileceğine, vatandaşların bu konuda bir an önce harekete geçmesi gerektiğine vurgu yaptı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da 500 bin konutluk uydu kentler planladıklarını açıkladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, acilen dönüştürülmesi gereken 1,5 milyon riskli konut olduğunu hatırlatarak, İstanbul'un Avrupa ve Anadolu Yakası'nda 500 bin konutluk uydu kentler planladıklarını duyurdu.

Murat Kurum'dan deprem uyarısı: İstanbul'da 1,5 milyon riskli konut var!

İstanbul'daki deprem riski ile ilgili önemli açıklamalar yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İstanbul'da 5,9 milyon konut olduğunu ve bu konutların 1,5 milyonunun riskli olduğunu söyledi.

Depreme karşı güçlendirme yapmak pahalı mı? Hane başına kaç liraya çıkıyor?

Ülke çapında 6-7 milyon riskli konut bulunduğu, bunun 600 bin adedinin İstanbul’da yer aldığı belirtilirken, uzmanlar bina güçlendirmesiyle  binaların yüzde 70-80 oranında ayakta kaldığını vurguluyor. Peki bina güçlendirmesinin maliyeti yüksek mi?

Türkiye'deki 5 milyon konut için güçlendirme çağrısı! Riskli binaların 600 bini İstanbul'da!

DEGÜDER Başkanı Sinan Türkkan, ülke genelindeki riskli konut stoğuna değinerek açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

O şehirde yaşayanlara çok önemli uyarı! Binaların yarısından fazlası riskli!

Türkiye’nin İstanbul’dan sonra en büyük sanayi kenti olan ve nüfus açısından da önemli bir yer teşkil eden Kocaeli’de ‘riskli konut’ uyarısı yapıldı!

TOKİ Samsun sosyal konut projesinde kaç konut inşa edilecek? TOKİ Samsun ucuz konut projesi hangi ilçelerde yapılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, heyecan ile beklenen TOKİ sosyal konut projesinin detaylarını duyurdu. Peki, TOKİ Samsun'da kaç konut inşa edilecek? TOKİ, Samsun'un hangi ilçelerinde konut inşa edilecek? İşte ayrıntılar...

samsun riskli konut sayısı Haberi

samsun riskli konut sayısı

Samsun'da risk altında 30 bin konut bulunduğunun altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili değerlendirmede bulundu. 

İnsanları mağdur etmeyip haklarını gözeterek çarpık konutlaşmış Samsun'u modern, çağdaş, yaşanabilir ve güvenli bir şehir haline getirmeye çalıştıklarını ifade eden Başkan Yılmaz, "Çocuklarımıza daha güzel bir Samsun bırakmak için gece gündüz çalışarak değişim ve dönüşüme büyük önem veriyoruz. 

Sağlığım el verdiği müddetçe de kentsel dönüşüme devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da mahallelerin rahatlatılması için çok sayıda sosyal konut üretilmesine yönelik vizyonu ve « isteği var. Biz de yerinde dönüşümüne yönelik kentsel dönüşüm projeler planlıyoruz. Bu siteleri oluşturduğumuz takdirde şehri eteğinden tutup şehrin güneyine doğru çekeceğiz ve sıkışmış, kitlenmiş ve Arapsaçı gib olmuş bu mahallelerimizi rahatlatacağız" dedi. 


55...