28 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da 500 bin konutluk uydu kentler planladıklarını açıkladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da 500 bin konutluk uydu kentler planladıklarını açıkladı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, acilen dönüştürülmesi gereken 1,5 milyon riskli konut olduğunu hatırlatarak, İstanbul'un Avrupa ve Anadolu Yakası'nda 500 bin konutluk uydu kentler planladıklarını duyurdu.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ilk etabında gerçekleştirilen anahtar teslim törenine katıldı. Ayrıca, proje kapsamında yapılacak olan ikinci ve üçüncü etapların kentsel dönüşümünün başlangıcına dair düzenlenen törene de katıldı.

Erdoğan, kura töreninde bulunan vatandaşlara Kadir Gecesi'nin kutlu olmasını diledi ve son yıllarda Ramazan ayı ve bayramların salgın felaketi ile gölgelendiğini, bu yıl da deprem felaketiyle karşılaşıldığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması! 20 Nisan'da doğal gaz çıkıyor!

Erdoğan, vatandaşların Kadir Gecesi'ni tebrik ederken ramazan ayı ve bayramların son yıllarda salgın felaketi ve deprem felaketi gibi zorlu süreçlerle geçtiğine dikkat çekti. Bu felaketlerin üstesinden devletin gücü ve milletin birliği, beraberliği ve dayanışması sayesinde geldiklerini vurgulayan Erdoğan, her felaketin bundan sonrası için alınacak tedbirleri hatırlattığını belirtti. 1999 yılından kalma bir tecrübelerinin zaten olduğunu ifade eden Erdoğan, 6 Şubat depremlerinin ise etki ve yıkım alanının büyüklüğüyle bir küçük kıyamet yaşandığını söyledi.

Ülkenin Doğu Anadolu'dan başlayıp Marmara'ya kadar iki koldan gelen fay hatları tehdidiyle karşı karşıya olduğunu hatırlatan Erdoğan, sel, yangın, heyelan ve diğer afet risklerini de kapsayan bir afet yönetimi sistemi kurmak için uzun süredir yoğun çaba harcadıklarını ifade etti.


Geri Dön