28 / 04 / 2024

Samsun'da emlakçılar zor zamanlar geçiriyor!

Samsun'da emlakçılar zor zamanlar geçiriyor!

Samsun Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral, Samsun'da emlak piyasasının sıkıntılı süreç geçirdiğini dile getirdi. 



Samsun'da emlak piyasasına yönelik açıklama yapan Samsun Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral,emlak piyasasında sıkıntılı bir süreç yaşandığını söyledi. Samsungazetesi'nde yer alan habere göre; Oral, faizlerin yükselmesi nedeniyle emlak sektörünün sıkıntılar yaşadığını aktardı. 

FAİZLER AŞAĞI ÇEKİLMELİ  

Faizlerin aşağı çekilmesi yönünde talepte bulunan  Oral, "Biz vatandaşları ev sahibi yapmak istiyoruz. Burada hem vatandaşları ev sahibi yapamıyoruz, hem müteahhitler ev satamıyor, hem de emlakçı komisyonunu alamıyor. Sıkıntılı bir süreç yaşıyoruz" dedi. 

EV ALMAK DOĞRU YATIRIM 

Samsun'da 1+1 ev satışında artış yaşandığını aktaran Oral, "Pandemi döneminde faizler düşünce satışlarda patlama oldu. Daha sonra faziler kademeli olarak yukarı doğru çıkınca, bu kez de satışlarda bir gerileme yaşandı. Samsun'daki en iyi patlamayı 1+1 evler yaptı. Vatandaş parası neyse o paraya daire aldı ve 'Ben bunu isteyenlere bin liraya kadar kiraya veririm' dedi. Piyasa ne kadar daralırsa daralsın, imkanı olan varsa ev alsın. Fırsat bu fırsattır. Konut kredi faizlerinde 2.70'leri gördük. Tekrar bu fiyatlara çıkarsa vatandaşların daire alma şansı kalmayacak" dedi. 

Samsun'da 11 bin 539 konut projesi hayata geçiriliyor!


Geri Dön