17 / 05 / 2024

Samsung rekor üstüne rekor kırıyor! Teknoloji devini ikinci sıraya düşürdü

Samsung rekor üstüne rekor kırıyor! Teknoloji devini ikinci sıraya düşürdü

Global anlamda büyük bir isme sahip olan IBM'i Samsung, 2022 yılında geride bıraktı. Samsung 2022 yılılnda 8.513 faydalı patent başvurusu yaparak IBM'yi geride bıraktı.



Patent, sahibi olan kişi veya şirkete belirli bir yıl boyunca bir buluşu yapma, kullanma ve satma konusunda münhasır hak veren yasal bir belgedir. Bir buluşun patent alabilmesi için yeni, aşikar olmayan ve faydalı olması gerekir. Yeni ve yararlı buluşları veya keşifleri kapsayan faydalı patentler dahil olmak üzere türlü patent türleri vardır; bir imalat ürünü için yeni, orijinal ve süs dizaynlarını kapsayan tasarım patentleri; ve eşeysiz olarak 
çoğaltılan yeni ve farklı bitki çeşitlerini kapsayan bitki patentleri. Patent almak uzun ve pahalı bir süreç olabileceği gibi patent sahibinin izni olmadan başkalarının patentli buluşu yapmasını, kullanmasını veya satmasını engelleyerek önemli bir rekabet avantajı da sağlayabilir.

 Samsung rekor üstüne rekor kırıyor! Teknoloji devini ikinci sıraya düşürdü

Patent rekoru kırdı

Samsung Electronics, 2022’de ABD’de bir önceki sene yakın olan 8.513 yararlı patent başvurusu yaptı. IBM ise bir önceki seneye göre yüzde 44 geriledi, ile 4.743 adet patent ile ikinci sıraya indi.

2020 senesinde patent başvuru miktarını düşüren IBM, 1996’dan 2022’ye kadar fikri mülkiyet yaklaşık 27 milyar dolarlık gelir elde ettiklerini söyledi. IBM araştırma başkanı Dario Gil, “Artık sayısal patent liderliği peşinde gitmemeye, fikri mülkiyet kuvveti olarak kalmaya ve önceliğimizde dünyanın en güçlü portföylerinden birine sahip olmaya devam etmeye karar verdik” dedi.


Geri Dön