27 / 04 / 2024

Samsung’dan sürdürülebilir kalkınmaya 10 milyon Dolar!

Samsung’dan sürdürülebilir kalkınmaya 10 milyon Dolar!

Teknoloji devi Samsung, “Global Goals” uygulaması ile BM küresel amaçları için tam 10 milyon dolar topladı.



Samsung Electronics, Birleşmiş Milletler’in (BM) “Küresel Amaçlar” olarak da bilinen Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na katkı sunma yolunda önemli bir eşiği aştıklarını ve bu amaçla topladıkları  bağışın 10 milyon doları geçtiğini duyurdu.

'Galaxy for the Planet' adını verdiği sürdürülebilirlik yaklaşımıyla çevre ve toplum için fayda sunmayı hedefleyen Samsung’dan yapılan açıklamada, herkese daha iyi, sürdürülebilir bir gelecek inşa etme hedefine katkıda bulunma amacıyla kurulan Global Goals uygulaması ile bugüne kadar toplanan bağış miktarının milyonlarca dolara ulaştığı kaydedildi.

 Samsung’dan sürdürülebilir kalkınmaya 10 milyon Dolar!

BM KALKINMA FONU’NA AKTARILDI

Toplanan bağışlar, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’na (UNDP) aktarılırken, UNDP’nin dünya çapında sürdürülebilirlik alanındaki ilerlemeyi hızlandırmasına ve dayanıklılığı artırmasına yardımcı olacak.

Birleşmiş Milletler’in 2015 yılında ortaya koyduğu Küresel Amaçlar, 2030 yılına kadar daha eşitlikçi, adil ve sürdürülebilir bir dünya inşa edilmesine yönelik bir plan sunuyor. Küresel Amaç, eşitsizlik, iklim değişikliği, ekosistem bozulması, eğitim ve diğer acil küresel problemler hakkında iş birliğini ve kollektif olarak harekete geçmeyi teşvik ediyor.


Geri Dön