28 / 04 / 2024

Samsung'ta çip krizi! Milyarlarca dolar kaybediyor

Samsung'ta çip krizi! Milyarlarca dolar kaybediyor

Bellek yongası ticaretinde planladığı talebi göremeyen Samsung, dünyanın en büyük bellek yongası üreticisinin yarı iletken işinden 3,4 milyar dolar zarar görmesi tahmin ediliyordu.  Ancak akıllı telefon kârları daha güçlüydü.



Bloomberg'in bildirdiğine göre , düşen talep ve yüksek stoklar bölümün 4,58 trilyon won (yaklaşık 3,4 milyar $) kaybına katkıda bulunduğundan, Samsung'un bellek yongası işi korkunç bir çeyrek yıl geçirdi . CNBC'nin tipik olarak en büyük kâr kaynağı olduğunu bildirdiği birimdeki zarar , Samsung'un üç aylık işletme kârının çeyrekte yüzde 95 düşerek yaklaşık 478 milyon $ düşmesine neden oldu.

Samsung ta çip krizi! Milyarlarca dolar kaybediyor

Samsung'un bellek yongası kısmındaki yitirdiklerine birkaç değişik faktör katkıda bulundu. Akıllı telefon ve bilgisayar imalatçıları, salgın esnasında talep patlarken arz sorunlarına karşı bir önlem olarak fiş stokladılar, fakat o zamandan beri yüksek enflasyon ve daha geniş küresel ekonomik belirsizlikler ortasında tüketici talebi düştüğü için büyük stok fazlalarıyla baş başa kaldılar. 

Samsung'ta çip krizi! Milyarlarca dolar kaybediyor


Geri Dön