14 / 05 / 2024

Samsung'ta çip krizi! Milyarlarca dolar kaybediyor

Samsung'ta çip krizi! Milyarlarca dolar kaybediyor

Bellek yongası ticaretinde planladığı talebi göremeyen Samsung, dünyanın en büyük bellek yongası üreticisinin yarı iletken işinden 3,4 milyar dolar zarar görmesi tahmin ediliyordu.  Ancak akıllı telefon kârları daha güçlüydü.



Samsung, çip işinin bu senenin ikinci yarısında toparlanmaya başlayacağını umuyor. İşte o zaman mevcut stokların bitmesi beklenir ve yeni akıllı telefon ve PC lansmanları talebi yükseltir. Bu, Bloomberg'in dünya çapında PC'ler ve akıllı telefonlar için en büyük pazar olduğunu belirttiği Çin'deki ekonomik toparlanma umutlarına bağlı .

Dünyanın en büyük bellek yongası tedarikçilerinden biri olan Samsung, bu ayın başlarındaki ilk kazanç raporunda çeyreğinin zorlu geçeceği konusunda uyarıda bulunmuştu . Buna cevap olarak, evvelki dokuz ayda ücretlerde kabaca yüzde 70'lik bir gerilemenin önlenmesine yardımcı olmak için bellek yongası üretimini "manalı" bir miktarda azaltmayı planlıyor. 

Ancak şirket, bellek yongası yatırımını aynı halde azaltmayı öngörüyor. Bloomberg, "Kısa vadeli üretim planlarını kestik, fakat orta ve uzun vade için sağlam talep öngördüğümüz için, temel temiz odaları emniyet altına almak için altyapıya yatırım yapmaya ve teknoloji öncülüğünü kuvvetlendirmek için Ar-Ge yatırımını genişletmeye devam edeceğiz" dedi . bir açıklamada söyledi. 2023'teki yatırım seviyelerinin geçen yılla büyük ölçüde tutarlı olması bekleniyor.

Samsung ta çip krizi! Milyarlarca dolar kaybediyor

Güney Koreli elektronik lideri için tüm bunlar kötü haber değildi. Geçen çeyrek yılda Galaxy S23 serisinin piyasaya sürüldüğü akıllı telefon bölümündeki kâr, bir evvelki eneye göre yüzde 3 yükselerek 3,94 trilyon won'a (yaklaşık 2,9 milyar dolar) çıktı. Ancak gelir yüzde 2 gerilemeyle 30.74 trilyon won (yaklaşık 22.9 milyar dolar) oldu.

BMW'den 2023'e damga vuracak kampanya! Tüm modellerde yüzde 30 indirim! Bu tarihi kaçırmayın

Windows'tan İPhone sahiplerine büyük müjde! Yeni güncelleme ile artık kullanabileceksiniz

Kur korumalı mevduatta yeni rekor! Bu seviyeye ilk defa çıktı


Geri Dön