29 / 04 / 2024

San-İş İnşaat Kilis'te Organik Zeytinyağı Tesisi'nin çalışmalarına başladı!

San-İş İnşaat Kilis'te Organik Zeytinyağı Tesisi'nin çalışmalarına başladı!

Organik Tarım Projesi kapsamında Kilis Kocabeyli Köyü Organik Zeytinyağı İşleme, Paketleme ve Depolama Tesisi' nin yapımı için müteahhit firma San-İş İnşaat’ a yer teslimi yapıldı...




GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından desteklenen ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından ihale edilen, Organik Tarım Projesi kapsamında Kilis Kocabeyli Köyü Organik Zeytinyağı İşleme, Paketleme ve Depolama Tesisinin yapımı için müteahhit firma San-İş İnşaat’a yer teslimi yapıldı.


Projenin taraflarından olan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Songül Kadıoğlu, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Ekonomik Kalkınma Genel Koordinatörü Dr. Nusret Mutlu, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) adına Ulusal İnşaat Mühendisi Güray Balaban, GAP Organik Tarım Küme Projesi Saha Koordinatörü Murat Candemir ve Kilis Organik Zeytin Üreticileri Birliği Başkanı Hüseyin Polat ve müteahhit firmanın Genel Koordinatörü Mesut Can PAKOVA ile İnşaat Yüksek Mühendisi Mustafa Tunç Kaptan’ın katılımları ile gerçekleşen protokolle San-iş İnşaat San. ve Ticaret A.Ş. firmasına yer teslimi yapıldı.


Projenin Kilis ili ve de bölgesi için ne kadar önemli olduğunu ifade eden İl Müdürü Songül Kadıoğlu, “GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının desteği ile kurulacak olan entegre organik zeytinyağı fabrikasının ihalesini alan San-İş İnşaat’a yer teslimi yaptık bugün. İnşallah en geç Eylül ayında Kilis değeri 2 milyon TL olan fabrikasına kavuşacak ve bunun tamamına yakını hibe. İnanın böyle bir yatırım hiç bir ilde yok. Kilis bu açıdan imkansızı başardı” dedi.



Milliyet


Geri Dön