02 / 05 / 2024

Sanayi Bakanlığı'ndan bölgesel rekabete destek

Sanayi Bakanlığı'ndan bölgesel rekabete destek

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından uygulanacak Bölgesel Rekabet Edebilirlik Programıyla, 33 ildeki 47 proje, 146,8 milyon avroluk kaynakla desteklenecek



Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Türkiye ile AB arasında Katılım Öncesi Yardım Aracı kapsamında devam eden mali işbirliği sürecinde, "Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı"nı hazırlama ve uygulamadan sorumlu otorite olarak belirlenmişti.

Türkiye ile Avrupa Birliği arasında devam etmekte olan mali işbirliği sürecinde Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan IPA-Katılım Öncesi Yardım Aracı "Bölgesel Rekabet Edebilirlik Operasyonel Programı" kapsamında desteklenecek proje önerilerini belirlemek amacıyla 14 Kasım 2008 tarihinde açılan "Birinci Proje Teklif Çağrısı", 16 Ocak 2009 tarihinde sona ermişti. Program kapsamında desteklenmesi öngörülen projeler ise bağımsız değerlendirme sonucunda belirlendi.

DESTEKLENECEK PROJELER

Program kapsamında, sanayi altyapısının geliştirilmesine, yeni finansal araçlar oluşturulmasına ve geliştirilmesine, Ar-Ge ve inovasyon altyapısı ile Bilgi-İletişim ve turizm alt yapısının geliştirilmesi ile pazarlama ve tanıtım faaliyetlerinin desteklenmesi öngörülüyor. Ayrıca, işletmelere (KOBİ) doğrudan bilgi ve eğitim danışmanlığı verilecek ve sanayi sektörleri arasında işbirliğinin güçlendirilmesine yönelik proje önerileri de desteklenecek.

Söz konusu proje, işletmelere ve yatırımcılara destek vererek, bölgeler arası gelişmişlik farkını ortadan kaldırmayı ve istihdama olumlu katkı sağlamayı hedefliyor. 47 projenin toplam bütçesi ise 146,8 milyon avro olarak belirlendi. Projenin toplam bedelinin yüzde 75'i AB kaynaklarından, geri kalanı ise bütçe
olanaklarından karşılanacak. Bu kapsamda, bağımsız değerlendirme sonucunda desteklenmesi öngörülen projeler, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün tarafından, 30 Temmuz Perşembe günü açıklanacak. (AA)


Geri Dön