03 / 05 / 2024

Sanayi imarlı arsaya ne yapılabilir?

Sanayi imarlı arsaya ne yapılabilir?

Bir arsanın sanayi imarlı olup olmadığı ilgili belediyenin imar biriminden öğrenilebiliyor. Peki, arsanın sanayi imarlı olduğunu düşünelim. Sanayi imarlı arsaya ne yapılabilir? Sanayi imarlı arsaya ev yapılabilir mi?



Sanayi imarlı arsaya ne yapılabilir?

Bir arsanın sanayi imarlı olup olmadığı ilgili belediyenin imar biriminden öğrenilebiliyor. İşletme sahipleri ya da yatırımcılar sanayi imarlı arsalara yöneliyor.


Peki, sanayi imarlı arsaya ne yapılabilir? Sanayi imarlı arsaya ev yapılabilir mi?


Sanayi imarlı arsaya, sanayi işletmeleri kurulabiliyor. Bunun yanı sıra spor kompleksi gibi alanlar da bu yerler üzerine inşa edilebiliyor.


Örneğin imalat yapan bir şirket ise imalathanesini uzun vadede geliştirebilmek istiyorsa, ucuz ve geniş sanayi imarlı arsaları tercih edebiliyor.


Ancak sanayi imarlı arsa üzerinde konut yapılmasına izin verilmiyor. Bu şekilde bir arsa üzerinde yer alan konutlar ruhsat ve iskansız olacağından "kaçak yapı" olarak kabul ediliyor.


Sanayi imarlı arsalar da kendi içinde türlere ayrılıyor. Kimi arsalar bacalı sanayi imarlı olurken, kimi arsalar ise yüzde 50 ve yüzde 60 imarlı şeklinde sınırlandırılmış olabiliyor.


imar durumun belgesinde sanayi+lojistik ibaresi yer alıyorsa bu alanlar lojistik için de kullanılabiliyor. Bu nedenle satın alınacak sanayi imarlı arsanın durumunun imar biriminden öğrenilmesi faydalı oluyor.



İmarı olmayan arsaya prefabrik yapılır mı?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön