17 / 05 / 2024

sanayi imarı

sanayi imarı

Bir arsanın sanayi imarlı olup olmadığı ilgili belediyenin imar biriminden öğrenilebiliyor. Peki, arsanın sanayi imarlı olduğunu düşünelim. Sanayi imarlı arsaya ne yapılabilir? Sanayi imarlı arsaya ev yapılabilir mi?

Sanayi imarı nedir?

İmar, bayındırlaştırma çalışmaları olarak karşımıza çıkıyor. İmar planlarında alanlar, konut alanı, ticari alan ve sanayi alanı olarak ayrılabiliyor. Peki, sanayi imarı nedir?

Silifke'de imar planı revizyonu kapsamında OSB’de kamulaştırma çalışmaları devam ediyor...

2000 senesinde 96 hektarlık alanda kurulan ve 6 alanda, bin 500 kişiye istihdam sağlayan Silifke Organize Sanayi Bölgesi’nde, imar planı revizyonu kapsamında meydana gelen 4 parselden 2’sinin tahsis edildiği kaydedildi. İşte haberin detayları...

İstanbul'un o ilçesinde imar krizi: 35 yıllık evlerde oturanlar konut imarı ve dönüşüm istiyor!

Pendik'te Sanayi Mahallesi sakinleri yetkililere seslendi ve konut imarı ile kentsel dönüşüm talep etti. İşte detaylar...

Amasya'daki köy mezarlığı OSB için tahsis edilmişti! Halkın ayaklanması ile imar planı iptal edildi!

OSB projesine geçen yıl karar verilmişti.  Amasya’nın Taşova ilçesi Çambükü köyüne organize sanayi bölgesi (OSB) projesinde köy mezarlığı imar planını kapsamında alınması ile köy halkı ayaklandı ve imar planı iptal edildi.

Hadımköy Sanayi Bölgesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Arnavutköy İlçesi, Hadımköy Sanayi Bölgesi, Muhtelif Alanlara İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Hadımköy Sanayi Bölgesi imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Arnavutköy İlçesi, Hadımköy Sanayi Bölgesi, Muhtelif Alanlara İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği Ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Han İmar İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Han İmar İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Aynur Çelik, Selim Çelik ve Yavuz Şahin ortaklığında kuruldu.

Town Yapı İmar İnşaat Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

Town Yapı İmar İnşaat Sanayi Anonim Şirketi bugün Maltepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile İbrahim Ethem Alper tarafından kuruldu.

May İmar İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

May İmar İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta Mesut Ayyıldız tarafından kuruldu.

Gaziosmanpaşa Küçükköy Sanayi Alanı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Gaziosmanpaşa İlçesi, Elmabahçesi (Küçükköy) Sanayi Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

İnşa Mühendislik Mimarlık Müşavirlik İmar İnşaat Tekstil Turizm Ticaret Ve Sanayi Ltd.Şti. kuruldu!

İnşa Mühendislik Mimarlık Müşavirlik İmar İnşaat Tekstil Turizm Ticaret Ve Sanayi Ltd.Şti. Kağıthane'de 750 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Ekinci tarafından kuruldu.

Doğu İmar İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu! 

Doğu İmar İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Zeytinburnu'nda Mustafa İlhamı Hotamış tarafından kuruldu.

Detaş Konut İmar İnşaat Taahhüt Madencilik Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Detaş Konut İmar İnşaat Taahhüt Madencilik Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Detaş Konut İmar İnşaat Taahhüt Madencilik Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkezi Beykoz'da yapıldı.

Dk İmar Yapı İnşaat Hafriyat Nakliyat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dk İmar Yapı İnşaat Hafriyat Nakliyat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece’de  100 bin TL sermaye bedeli ile Doğuhan Kömür tarafından kuruldu.

sanayi imarı Haberi

sanayi imarı

Sanayi imarlı arsaya ne yapılabilir?

Bir arsanın sanayi imarlı olup olmadığı ilgili belediyenin imar biriminden öğrenilebiliyor. İşletme sahipleri ya da yatırımcılar sanayi imarlı arsalara yöneliyor.


Peki, sanayi imarlı arsaya ne yapılabilir? Sanayi imarlı arsaya ev yapılabilir mi?


Sanayi imarlı arsaya, sanayi işletmeleri kurulabiliyor. Bunun yanı sıra spor kompleksi gibi alanlar da bu yerler üzerine inşa edilebiliyor.


Örneğin imalat yapan bir şirket ise imalathanesini uzun vadede geliştirebilmek istiyorsa, ucuz ve geniş sanayi imarlı arsaları tercih edebiliyor.


Ancak sanayi imarlı arsa üzerinde konut yapılmasına izin verilmiyor. Bu şekilde bir arsa üzerinde yer alan konutlar ruhsat ve iskansız olacağından "kaçak yapı" olarak kabul ediliyor.


Sanayi imarlı arsalar da kendi içinde türlere ayrılıyor. Kimi arsalar bacalı sanayi imarlı olurken, kimi arsalar ise yüzde 50 ve yüzde 60 imarlı şeklinde...