28 / 04 / 2024

Sanayi üretimi beklentiyi karşılayamadı! Yüzde 0,1 azaldı...

Sanayi üretimi beklentiyi karşılayamadı! Yüzde 0,1 azaldı...

Sanayi üretim endeksi, mart ayında aylık bazda yüzde 5,5 yükselirken, yıllık bazda yüzde 0,1 azalış kaydetti.



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayına yönelik sanayi üretim endeksi sonuçlarını tek tek açıkladı.

Bu kapsamda, mart ayında takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi geçen senenin aynı ayına kıyasla yüzde 0,1 geriledi.

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, mart ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi 2022 yılının aynı ayına göre yüzde 10,4, gaz, elektrik, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 7,8 gerileme kaydederken, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 1,4 artış gösterdi.

Sanayi üretimi beklentiyi karşılayamadı! Yüzde 0,1 azaldı...

Arındırılmamış sanayi üretim endeksinde de yıllık bazda yüzde 0,2 düşüş yaşadı.

Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi, şubat ayına kıyasla yüzde 5,5 yükseliş gösterdi. 

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, mart ayında madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya oranla yüzde 3, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 6,1 ve gaz, elektrik, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 1,2 artış yaşadı. Peki, sanayi üretimi deprem felaketinden nasıl etkilendi? İşte detaylar..


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön