01 / 05 / 2024

Sanayi üretiminde düşüş! Yüzde 1.3 geriledi!

Sanayi üretiminde düşüş! Yüzde 1.3 geriledi!

Kasım ayı verilerine göre, sanayi üretiminde Kasım ayında yüzde 1.3 düşüş gerçekleşti



Türkiye’nin sanayi üretimi Kasım ayında 2021 yılının aynı dönemine kıyasla yüzde 1.3  oranında düşüş gösterdi. Bu veriyle birlikte 2020 yılı Haziran ayından beri ilk kez yıllık düşüş kaydedilmiş oldu.

Açıklanan verilere göre, sanayi üretimi Kasım ayında bir önceki aya göre ise yüzde 1.1 gerileme gösterdi.  Bu verilerle birlikte 2,5 yıldan sonra sanayi üretimi ilk kez düşmüş oldu.

Sanayi üretiminde düşüş! Yüzde 1.3 geriledi!

Türkiye İstatistik Kurumu’nca kasım ayına ait sanayi üretim verileri açıklandı.  Verilere göre, Kasım ayında sanayi üretimi geçen yılın aynı ayına göre yüzde 1.3  oranında düşüş gerçekleştirdi.

Büyümenin öncü göstergesi olarak sayılan sanayi üretiminde en son 2020 yılında Haziran ayı itibariyle yıllık düşüş kaydedilmişti. Sanayinin alt sektörlerine bakıldığında ise verilerde, kasımda madencilik ve taş ocakçılığı sektörü endeksi, bir önceki yılın Kasım ayına göre yüzde 8.6, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 0.4 oranında ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 7.9  oranında azaldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön