04 / 10 / 2024

Sanayide temmuz ayı hazirandan daha iyi olmadı!

Sanayide temmuz ayı hazirandan daha iyi olmadı!

Merkez Bankası anket sonuçlarına göre, gelecek üç ayda satış fiyatlarında artış öngörenlerin oranı haziranda 10 puan birden yükselerek yüzde 51,2’ye çıkmıştı. Bu oran temmuzda yüzde 57,1 olarak gerçekleşti.




GÜVENDE DÜŞÜŞ VAR!

Reel Kesim Güven Endeksi’nin temmuz ayı değeri önceki aya göre 1,4 puanlık düşüşle 106,8 olarak gerçekleşti. Mevsimsellikten arındırılmış Reel Kesim Güven Endeksi de 0,8 puan düşüşle 104,9 düzeyinde oldu.

Gelecek üç ayda satış fiyatlarında artış öngörenlerin oranı haziranda 10 puan birden yükselerek yüzde 51,2’ye çıkmıştı. Bu oran temmuzda yüzde 57,1 olarak gerçekleşti.

Sanayide temmuz ayı hazirandan daha iyi olmadı!

Kısa vadeli TL kredi faizlerinin gelecek üç ayda artmasını bekleyenlerin oranı mayıs anketinde yüzde 31,2, haziranda yüzde 62,8 olurken, temmuzda ise yüzde 68,2 olarak gerçekleşti. Gelecek üç ayda ortalama birim maliyetlerinde artış bekleyen sanayicilerin oranı da mayıstaki yüzde 50,6’dan haziranda yüzde 62,1’e, temmuzda da yüzde 67,7’ye kadar yükseldi.

İstihdam artışı öngörenlerin oranı mayısta yüzde 16,5’ken, bu oran haziranda yüzde 20,8’e yükseldi. Yüzde 34 zamlı yeni asgari ücretin yürürlüğe girdiği temmuz ayında ise bu oran yüzde 16,9’a geriledi. Sanayicilerin yüzde 5,6’lık bir kesimi ise istihdamı azaltma yönünde düşünce ortaya koyarken, yüzde 77,5’inin mevcut istihdam düzeyini koruma eğiliminde olduğu ortaya çıktı.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön