27 / 04 / 2024

Sancak Enerji'den Nordex’le 89 milyon euroluk anlaşma!

Sancak Enerji'den Nordex’le 89 milyon euroluk anlaşma!

Toplamda 133.5 MW rüzgar enerjisi lisansı bulunan Sancak Enerji projelere hız verdi. Şirket İstanbul, İzmir ve Kayseri'deki RES'leri için Nordex Energy ile türbin tedarik ve servis çerçeve anlaşması imzaladı...




Toplamda 133.5 MW rüzgar enerjisi lisansı bulunan Sancak Enerji projelere hız verdi. Şirket İstanbul,  İzmir  ve Kayseri'deki RES'leri için Nordex Energy ile türbin tedarik ve servis çerçeve anlaşması imzaladı.


2007’de kurulan ve enerji portföyünü çeşitlendirerek enerjinin tüm alanlarında var olmayı hedefleyen Sancak Enerji, İzmir-Urla Rüzgar Enerji Santralı (RES), Kayseri-Yahyalı RES ve İstanbul-Çatalca Yamaçtepe RES için türbin tedarik firmalarıyla görüşmelerinin ardından Alman firması Nordex Energy GmbH ile 89 milyon euroluk çerçeve anlaşması yaptı. 18 MW kurulu gücü bulunan Urla RES projesi için 6 adet N117 3.0 MW türbin seçimi yaptıklarını dile getiren Sancak Enerji Grup Başkanı Necat Sancak, projenin inşasına en geç temmuz ayında başlayacaklarını, 2015 yılının ilk çeyreğinde ise üretime geçmeyi planladıklarının altını çizdi.


PROJELER PEŞ PEŞE DEVREDE


Sancak, Urla projesinden 6 ay sonra inşasına başlanacak olan 52,5 MW kurulu gücü bulunan Kayseri-Yahyalı projesi için de avans ödemesini gerçekleştirildiğini ve projeyi 2015 sonunda tamamlamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi. Nordex Enerji Genel Müdürü İbrahim Özarslan ise Sancak Enerji gibi bir yatırımcıyı kazanmaktan ve Nordex Enerji’nin portföyünü genişletmekten mutluluk duyduklarını söyledi. Özarslan, yeni 'N117' türbinlerin Türkiye pazarı için uygun olduğunu belirterek, bu türbinlerin satışını gerçekleştirdikleri için de memnun olduklarını vurguladı.  


2025 HEDEFİ 1000 MW GÜÇ


Sancak Group çatısı altında faaliyet gösteren Sancak Enerji, farklı enerji alanlarıyla ilgili görüşmelerini sürdürüyor. Şirket fırsatları değerlendirerek enerji sektörünün farklı alanlarına da yatırım yapmayı planlayarak 2025’te en az 1000 MW kurulu güce ulaşmayı hedefliyor. 



Akşam


Geri Dön