08 / 05 / 2024

sancak enerji res türbini

sancak enerji res türbini

Toplamda 133.5 MW rüzgar enerjisi lisansı bulunan Sancak Enerji projelere hız verdi. Şirket İstanbul, İzmir ve Kayseri'deki RES'leri için Nordex Energy ile türbin tedarik ve servis çerçeve anlaşması imzaladı...

SANKO Enerji, rüzgarda kapasitesini artıracak

SANKO Enerji Grubu, Akyel 1 ve Akyel 2 RES’de kapasite artırımlarını rüzgar türbini üreticilerinden Danimarka merkezli Vestas’ın EnVentus platformundan tedarik edeceği 6.2 MW gücünde V162 model 4 türbinle yapacak.

Ağaoğlu’nun 250 milyon TL'ye mal olacak RES projesine onay çıktı!

İş insanı Ali Ağaoğlu’na ait Üçgen Seferihisar Rüzgar Enerjisi Elektrik Üretim A.Ş enerji şirketinin, Seferihisar RES projesi kapasite artışı için hazırlanan ÇED dosyası onaylandı. Proje 250 milyon liraya mal olacak.

Polat Holding'ten Göbeklitepe'ye enerji yatırımı!

Enerji alanında yatırımlarına hız veren Polat Enerji, Göbeklitepe'de hayata geçireceği RES projesine yaklaşık 140 milyon dolar yatırım yapmayı planlıyor.

Ağaoğlu 2019’u enerji yatırımıyla kapatıyor!

Ağaoğlu Enerji Grubu, 125 MW Kurulu güce ve yaklaşık 850 milyon liralık yatırım değerine sahip olan 125 MW’lık Balıkesir RES projesinin ilk fazı devreye girdi. Yatırımın 2020 yılında tamamlanması planlanıyor.

Silivri RES TM Enerji İletim Hattı plan tadilatı askıda!

Silivri İlçesi, 154 KV Yamaçtepe 2. RES TM - Seymen Çöp Gaz TM - Silivri RES TM Enerji İletim Hattına ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı bugün askıya çıkarıldı...

Sur Enerji'den 315 milyon TL'lik Kurtini RES Projesi!

Sur Şirketler Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Sur Enerji’nin Kurtini RES Projesi yaklaşık 315 milyon TL yatırım değeriyle hayata geçti. Proje Mersin Gülnar'da faaliyete başladı. 

Çeşme'de RES için yapılan imar planları iptal!

Çeşme'de, 1'inci derecede doğal sit alanına kurulan Rüzgar Enerji Santralleri (RES) için yapılan koruma amaçlı imar planları, Danıştay 6'ncı Dairesi tarafından bozuldu. 

Ağaoğlu'ndan 1 milyar liralık yenilenebilir enerji yatırımı!

Ağaoğlu Enerji Grubu, 735 milyon lira değerinde ve 125 MW kurulu güce sahip Balıkesir Rüzgar Enerji Santrali (RES) Projesi'nin rüzgar türbinleri için Alman Nordex Energy GmbH ile sözleşmesini imzaladı. 

İzmir Bergama’da RES projesi iptal edildi!

İzmir Bergama’da Kozak Yaylası Çamavlu köyü merasına yapılmak istenen rüzgar enerji santralleri (RES) köylülerin kararlı duruşu nedeniyle iptal edildi.

İzmir Bergama’ya RES projesi geliyor!

İzmir Bergama’da Kozak Yaylası Çamavlu köyü yakınlarında rüzgar enerji santralleri kurulacak. Kurulmak istenen RES, köylülerin merasını tehdit ediyor.

Ağaoğlu'ndan 2 RES projesi için 330 milyon TL'lik yatırım!

Ağaoğlu Enerji Grubu, Bursa ve Yalova’daki 2 RES projesinin rüzgâr türbinleri için Alman Nordex GmbH ile 330 milyon liralık sözleşme imzaladı.

Bodrum Belediyesi'nden çevrecileri sevindiren RES kararı!

BODRUM Belediye Meclisi, Bodrum Yarımadası'nda Rüzgar Enerji Santrali (RES) kurulmaması yönünde oybirliğiyle karar aldı. Belediye Meclisi'nin bu kararı çevreciler tarafından sevinçle karşılandı.

Sarıtepe- Demirciler RES 100 milyon avro yatırımla faaliyete geçti!

Zorlu Enerji’nin Türkiye’deki ikinci rüzgar santral projesi olan Sarıtepe-Demirciler Rüzgar Enerjisi Santralleri (RES), tam kapasite elektrik üretimine başladı.

sancak enerji res türbini Haberi

sancak enerji res türbini


Toplamda 133.5 MW rüzgar enerjisi lisansı bulunan Sancak Enerji projelere hız verdi. Şirket İstanbul, İzmir ve Kayseri'deki RES'leri için Nordex Energy ile türbin tedarik ve servis çerçeve anlaşması imzaladı.


2007’de kurulan ve enerji portföyünü çeşitlendirerek enerjinin tüm alanlarında var olmayı hedefleyen Sancak Enerji, İzmir-Urla Rüzgar Enerji Santralı (RES), Kayseri-Yahyalı RES ve İstanbul-Çatalca Yamaçtepe RES için türbin tedarik firmalarıyla görüşmelerinin ardından Alman firması Nordex Energy GmbH ile 89 milyon euroluk çerçeve anlaşması yaptı. 18 MW kurulu gücü bulunan Urla RES projesi için 6 adet N117 3.0 MW türbin seçimi yaptıklarını dile getiren Sancak Enerji Grup Başkanı Necat Sancak, projenin inşasına en geç temmuz ayında başlayacaklarını, 2015 yılının ilk çeyreğinde ise üretime geçmeyi planladıklarının altını çizdi.


PROJELER PEŞ PEŞE DEVREDE


Sancak, Urla projesinden 6...