27 / 04 / 2024

Sancaklar Camii nerede?

Sancaklar Camii nerede?

Sancaklar Camisi nerede? Sancaklar Camisi'ne nasıl gidilir? Sancaklar Camii'ne nasıl gidilir? Büyükçekmece Toskana Vadisi Sancaklar Camii nerede inşa edildi? Sancaklar Camii nerede? İşte tüm bu soruların cevapları, haberimizde yer alıyor...



Sancaklar Camii nerede?


Büyükçekmece Toskana Vadisi’nde yerin 6 metre altına inşa edilen ve Hira mağarasından esinlenen Sancaklar Camii ibadete açıldı. 



Sancaklar Camii'nin mimarı kimdir?


Mimar Emre Arolat tarafından tasarlanan  ve Singapur ve Barcelona’dan en iyi ibadethane ödülünü kazanan projede sadeliğe önem vermek için yapay aydınlatma kullanılmadı. Tamamen doğal aydınlatma sistemi kullanılan Sancaklar camisinde kolon ve direk bulunmuyor.


Emre Arolat , “Caminin üst avlusundaki parkın etrafını çevreleyen yüksek duvarlar, dışarıdaki karmaşık dünya ile kamusal parkın huzurlu atmosferi arasındaki belirgin sınırı vurguluyor. Parktan dışarı uzanan uzun saçak ise dışarıdan algılanan tek mimari unsur olarak beliriyor. Bu saçağın altında yer alan yapıya parkın içinden geçen üst avludaki bir yol ile erişilebiliyor. Arazide ilerleyip, tepeden aşağıya inerek duvarlar arasından camiye girince, dışarıdaki dünya tamamen geride bırakılıyor ve yapı bütünüyle topografya ile bütünleşiyor. Basit bir mağarayı andıran camide Kıble duvarı boyunca yer alan yarıklar, ibadet alanının yönelimini güçlendirirken, güneş ışınlarının da iç mekana süzülmesini sağlıyor” şeklinde ifade ediyor.



Sancaklar Camii'ni kim yaptırdı?


Sancaklar camisinin yapımını Sancak Grup ve Sancaklar Vakfı üstlendi. Cami inşaatı 1.5 yıl sürdü. 



Sancaklar Camii kaça mal oldu?


Büyükçekmece'deki Sancaklar Camisi 2 Milyon TL'ye mal oldu. 


Cami minaresinin abide şeklinde tasarlanmasının fikir babası ise Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün. Abide özel volkanik taştan yapıldı. Hem merpen hem asansörle çıkılabiliyor. Cami yer altında, üzerinde koyunların otladığını görürsünüz. Burada zeytin, ıhlamur ve gibi 3 de ağaç bulunuyor.



Sancaklar Camii nerede?


Büyükçekmece Toskana Vadisi’nde yer alan Sancaklar Camii’ye ulaşmak için özel araçlarınızı kullanmanız gerekiyor. 



Sancaklar Camii'ne nasıl gidilir?


TEM otoyolundan Edirne yönünden gidip, Hadımköy çıkışından çıkarak Fatih Üniversitesi yönünden Büyükçekmece Toskana Vadisi Sancaklar Camii'ne gidebilirsiniz.


Geri Dön