04 / 05 / 2024

Sancaktepe Evre projesini Şafak Bamyacıoğlu anlatıyor!

Sancaktepe Evre projesini Şafak Bamyacıoğlu anlatıyor!

Gedizler Yapı tarafından Sancaktepe'de hayata geçirilen Evre projesini Gedizler Yapı Satış ve Pazarlama Müdürü Safak Bamyacıoğlu ile konuştuk. İşte tüm detayları ile o röportaj....



Otomotiv sektörünün köklü şirketlerinden Gedizler Grup'un Gedizler Yapı markası ile hayata geçirdiği ilk markalı konut projesi olan Evre'yi Gedizler Yapı Satış ve Pazarlama Müdürü Şafak Bamyacıoğlu ile konuştuk. Evre'nin Gedizler'in ilk referans projesi olduğuna dikkat çeken Bamyacıoğlu, şirketin otomotiv sektöründeki başarısının Evre'nin satışlarında çok etkili olduğunu söyledi. Projenin her detayının konut sakinlerinin yaşamını kolaylaştıracak şekilde donatıldığının altını çizen Bamyacıoğlu, bundan sonraki projelerin de aynı hassasiyetle üretileceğini belirtti. 24 Nisan 2013'te satışa çıkan Evre projesinde şu ana kadar yüzde 30 oranında satış yaptıklarını vurgulayan Bamyacıoğlu, proje tamamlandığında bizden konut alan herkes çok mutlu olacak dedi. Sancaktepe'de hayata geçirilen projenin lokasyonu itibari ile hem yatırımcıyı hem de oturumcuyu tatmin edecek bir proje olduğuna dikkat çeken Bamyacıoğlu, kazançlı bir yatırım için herkesi Evre satış ofisine davet ediyor. İşte tüm detayları ile o röportaj....


Sancaktepe Evre projesini Şafak Bamyacıoğlu anlatıyor!


Evre projesinin öne çıkan özellikleri neler?

Projemiz 55 bin metrekare alan üzerinde yükseliyor. İlk etabımızda  26 bin metrekarelik alanda toplam 408 daire yer alıyor. 4 bloktan oluşan Evre projemizi Eylül 205'te teslim etmeyi planlıyoruz. Sancaktepe çok gelişen bir bölge biz de bu nedenle ulaşılması kolay daireler tasarladık. Projedeki dairelerin çoğu satın alınması kolay olan küçüt metrekareli dairelerden oluşuyor. 


Daire seçenekleriniz neler?

Stüdyo, 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçeneklerimiz mevcut. Stüdyo dairelerimiz 45 metrekaredir, 1+1 daireler 59 ile 71 metrekare arasında değişiyor, 2+1 dairelerimiz 99 metrekare ve 120 metrekare, 3+1 dairelerimiz 167 metrekaredir. Bir de çok az sayıda, özel 4+1 daireler ürettik. Bunlar çok kullanışlı, büyük, ferah daireler. 4+1 dairelerimizi de 198 metrekare olarak tasarladık. Bahçe kullanımlı ve dubleks dairelerimiz de var. 1+1 dairelerde bahçe kullanımlı dairelerimiz var. 2+1, 3+1 ve 4+1 dairelerde de dubleks seçenekleri var. 


Röportajın videosu için tıklayınız


Ağırlıklı olarak stüdyo ve 1+1 daireler mi var?

1+1 ve 2+1 daireler yoğunlukta. İlk etabımızda en az 3+1 ve 4+1 daire ürettik. 


FİYATLAR 135 BİN TL'DEN BAŞLIYOR


Fiyat aralığınız nedir?

Fiyatlarımız 135 bin TL'den başlıyor, dairenin metrekaresine, konumuna göre daha da yükseliyor. 


Maksimum fiyatınız ne kadar?

800-850 bin TL'ye kadar dairelerimiz mevcut. 


Sancaktepe Evre projesini Şafak Bamyacıoğlu anlatıyor!


Ödemede ne tür kolaylıklar sunuyorsunuz?

Proje şu an yolun çok başında. Sancaktepe bölgesi de tam ayaklanma evresinde. Yani verdiğimiz ürün ve fiyat performansımız çok iyi. Bunun dışında tabi bir alım avantajı sunmak gerekiyor. Bu konuda birden fazla seçenek sunuyoruz. Birincisi yüzde 5 peşinatla konut sahibi olabiliyorlar. Yüzde 75'lik kısmı banka kredisi alıyorlar. Peşinatın yüzde 10'unu 1 sene sonra diğer yüzde 10'unu ise yine 1 sene sonra ödüyorlar. Bir diğer seçeneğimiz ise yüzde 25 peşin veriyorlar kalan tutar ise 24 ay sıfır faizle taksitlendiriliyor. Yüzde 50 peşinat verildiğinde ise kalan tutar 36 ay vade faksız taksitlendiriliyor. Peşin alımlarda da özel indirimler yapıyoruz. 


CİDDİ DEĞER KAZANACAK BİR PROJE


Evre projesi yatırım mı yoksa oturum amaçlı mı ilgi görüyor?

Biz Gedizler Yapı olarak çok hassas düşünüp, iyi bir proje çıkarmaya çalıştık. Üretim anlamında arkamızda iyi bir ekip var. Hem yatırımcıyı hem de oturumcuyu tatmin edecek bir proje. Sancaktepe şu anda yatırımcıların çok ilgisini çeken bir bölge. Dairelerimiz ulaşılması kolay fiyatlarda. Şu ana kadar Sancaktepe Evre projemizin dörtte birini erittik. Oturumcu da yatırımcı da projemize ilgi gösteriyor. Ciddi değer kazanacak bir proje. Projeyi teslim ettiğimizde oturuma hazır olacak. Kapısı, banyosu, mutfağı, parkesi tamamlanmış bir şekilde teslim edeceğiz. İnsanlar evi aldıktan sonra tekrar masraf yapmak istemiyor. Özellikle kiraya vermek isteyenler. Biz bunları da düşündük. Dairelerimizde fırın, ocak, davlumbaz, portmanto ve banyolarda duş kabinini hazır olarak veriyoruz. 

Peki sizden bugün konut alan bir müşteri teslim tarihiniz olan 2015 yılına kadar ortalama ne kadar prim yapar?

Bu tabii ki piyasa şartlarına göre değişiklik gösterir ama biz minimum yüzde 15-20'lik bir artış öngörüyoruz. Tabi ümidimiz ekonominin bu şekilde gitmesi ve daha yüksek prim vaat etmek ama en düşük yüzde 15 prim diyoruz biz.


 Bugün Evre projenizden yatırım için daire alsam ne kadar kira geliri elde edebilirim?

1+1 dairelerimizi minimum 700-750 TL'den bugünün şartları ile kiraya verebilirsiniz. Daire tipine göre bu rakamlar yukarı doğru çıkacaktır. 4+1 dublekslerimiz 2 bin,  2 bin 500 TL'ye kadar çıkar. 


Projenin sosyal olanakları arasında neler var?

Evre projemizde ihtiyaçları karşılayacak bir sosyal alan yarattık. Bizim insanımızın sevdiği gibi geniş yeşil alanlar yarattık. Projemizin yüzde 90'ını yeşil alanlar oluşturuyor. Yine 550 metrekare havuzumuz var. Çocuk havuzu, fitness center, sauna, pilates, bisiklet yolları, kay kay yolları var. Bu konuda çok araştırma yaptık. İnsanlar fazlasından ziyafede yaşanabilir, ekonomik ve ferah alanlara ihtiyaç duyduğunu gördük. Biz de bunlara cevap vermeye çalıştık. Ekonomik ve yaşaması kolay ayrıntılar yaratmaya çalıştık. 


Sancaktepe Evre projesini Şafak Bamyacıoğlu anlatıyor!


KENDİ AİDATINI KENDİ ÖDEYECEK


Konut alma kararında projenin aidatları son derece etkili. İnsanlar kira kadar aidat ödüyor. Evre'de ne kadar bir aidat öngörüyorsunuz?

Çok önemli ve hassa bir konu. Çünkü insanlar yatırım için ev alıyorlar, proje teslim ediliyor ve ağır aidat yükleriyle karşı karşıya kalıyorlar. Biz tecrübelerimiz doğrultusunda özel fırsatlar yaratmaya çalıştık. Bizim projemizin tam ortasında bir kafe-restoran alanımız var. Bu daşarıdan kiralanacak ve buranın geliri sitenin aidatına kaydedilecek. Mesela bina koridorlarımız dışarıya bakıyor. En azından gündüzleri elektrik sarfiyatı olmasın istedik. Biz metrekareye 2 TL aidat öngörüyoruz. 


Uzmanlara bir projeyi değerli kılan ilk 3 şey nedir diye sorduğumuzda cevap; lokasyon, lokasyon, lokasyon... Peki Evre projenizin lokasyonunu nasıl değerlendiriyorsunuz siz?

Evre projemiz Anadolu Yakası'nın çok kıymetli bir bölgesinde, Sancaktepe'de yer alıyor. Sancaktepe'nin merkezi bir durumu var. Anadolu Yakası'nın sahil hattına, Kartal ve Kadıköy'e çok kısa sürede ulaşabiliyorsunuz. Çok fazla alternatif yol var. Yine Ataşehir Finans Merkezi çok kolay ulaşılabilir bir bölge. Avrupa Yakası'na geçişte birinci ve ikinci bağlantı yolları çok yakın. Hali hazırda oldukça kıymetli bir lokasyon. Bunun dışında bölgede ciddi yatırımlar söz konusu. Şehir Hastanesi bunlardan biri. Burada 4 bin 100 yataklı ciddi bir proje üretilecek. Kısa bir süre sonra bu projenin inşaatı başlayacak. 3.Köprü'nün Sancaktepe'den geçecek olması da buraya değer katacak. Üsküdar-Çekmeköy metro hattı buradan devam edecek. Metro gittiği yere değer katar, kıymet getirir. Sancaktepe'ye de artı bir değer kazandıracak kuşkusuz. Bütün bu yatırımlar buranın kısa bir sürede ciddi değer kazanacağını gösteriyor zaten. 


Projenin arsası Gedizler Yapı'ya mı ait?

55 dönüm arsanın tamamını satın aldık. 


Daha önce arazi üzerinde ne vardı?

Büyük bir kısmı boştu. Bazı fabrika alanları da vardı. Şu anda tamamı Gedizler Yapı tarafından satın alınmış durumda. 


Evre'nin ikinci etabını ne zaman satışa çıkarmayı planlıyorsunuz?

2014 yılının sonlarına doğru ikinci etabımızı da satışa çıkarmayı planlıyoruz.


İkinci etap kaç daireden oluşacak?

Yine birinci etaba yakın olur. Ürettiğimiz daire tipine göre sayı değişir tabi ki. Arsa yarı yarıya olduğu için ikinci etapda da yine 400 civarında daire yer alır. 


Sancaktepe Evre projesini Şafak Bamyacıoğlu anlatıyor!



EVRE GEDİZLER'İN REFERANS PROJESİDİR


Bu bölgede çok değerli firmalar var. Biz de bu bölgeye değer katıyoruz. Şu ana kadar projemizin yüzde 25-30'luk kısmını sattık. Bu insanların hepsi teslimde çok daha mutlu olacaklar. Burası bizim referans projemizdir. Bu nedenle her detayına önem veriyoruz. Gedizler Yapı bundan sonraki projelerini de aynı önem ve hassasiyetle üretmeye devam edecektir. Evre yaşamı kolaylaştıracak detaylarla üretiliyor. Yatırımcıların canını sıkacak bir çok şeyi görüyoruz, duyuyoruz. Evre'de bunlarla karşılaşılmaması için ciddi önlemler alıyoruz. Tamamlandığında bölgeye değer katan nitelikli bir proje olacak. 


Evre projesi Gedizler Yapı'nın ilk projesi. Buna rağmen kısa bir sürede projenin yüzde 30'unu sattığınızı açıkladınız. Nasıl başardınız bunu? 

Gedizler, yapı sektöründe yeni ama çok eski ve köklü bir firma. Bu güne kadar binlerce müşteriyle muhatap olmuş bir firma. Güvenirliği olan bir firma. Otomotivden gelen güvenin de bu satışlara tabi ki etkisi oldu. Evre projesi çok iyi geliştirilmiş bir proje. Yatırımcı projeyi incelediğinde çok kısa sürede karar verebiliyor. 


Otomotivden de olsa bir müşteri portföyü var. Bu yüzde 25'lik satış rakamında eş, dost mu ağırlıkta yoksa yeni müşteri yakalayabildiniz mi?

Eş, dosttan ziyade şu var; Gedizler'in yaptığı işe bir güven var bunun biz farkındayız. Tabi bu aileye yeni katılanlar da var ama Gedizler adının satışta bize büyük katkısı oluyor. 


ÇOK KIYMETLİ BİR LOKASYON


Benim sorularım bu kadardı. Sizin eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Bu projeyle ilgili anlatılacak çok şey var. Az önce dediğiniz gibi lokasyon, lokasyon, lokasyon... Sancaktepe çok kıymetli bir lokasyon. Çok iyi değerlenecek ve her şeyden önce kontrol altında tutulan bir lokasyon. Rant işi zaman zaman işi başka yerlere götürebiliyor. Sancaktepe bu konuda çok kontrollü ilerliyor. 


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön