29 / 04 / 2024

Sancaktepe'deki pandemi hastanesi inşaatında son durum ne?

Sancaktepe'deki pandemi hastanesi inşaatında son durum ne?

Sancaktepe Sarıgazi Mahallesi'ne hayata geçirilen pandemi hastanesinde çalışmalar 4 bin kişinin katılımıyla üç vardiya şeklinde kesintisiz devam ediyor.



Yeni tip koronavirüsle mücadelede önemli bir merkez olması hedeflenen  Sancaktepe'deki bin yataklı hastanenin inşaat çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Sancaktepe Sarıgazi Mahallesi'ne hayata geçirilen hastanede çalışmalar 4 bin kişinin katılımıyla üç vardiya şeklinde kesintisiz devam ediyor.

Hummalı çalışmalar sonucunda bazı blokların tamamlandığı görülürken, sağlık tesisi içerisinde kullanılacak olan mobilyalar da bu bloklara getiriliyor. Bu arada Anadolu Ajansı ekibi, hastanenin tamamlanan örnek odasını görüntüledi. Tamamlandığında salgın, deprem ve afet hastanesi olarak kullanılması planlanan merkez, tamamlandığında 70 bin metrekare kapalı alana sahip olacak.Hastanede istenildiğinde her oda yoğun bakıma dönüştürülebilecek. Ameliyathaneleri, MR, triyaj odaları, laboratuvarları, anjiyo ile ekoları ve ultrasonlarıyla tam teşekküllü bir hastane altyapısına sahip olacak merkezin, 24 Mayıs tarihinde tamamlanması hedefleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Nisan tarihinde Tarabya'daki Huber Köşkü'nden video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısından sonra yaptığı açıklamada, İstanbul'da Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe'de iki hastane kurulacağını açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün de sosyal medya hesabından projelere ilişkin paylaşım yaparak, "Yeşilköy ve Sancaktepe'de toplam 2 bin yatak kapasiteli iki hastanemizin yapımı hızla devam ediyor. Projeleri inşallah en kısa sürede tamamlayarak İstanbul'a gerçek manada iki önemli kalıcı hastane kazandırmış olacağız." diye konuştu.

İstanbul'daki sahra hastaneleri 8 soruda tüm detaylarıyla!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'a 2 kalıcı hastane kazandırıyoruz!


Geri Dön