01 / 05 / 2024

Sanda, Sheep ve Glunimore adalarına 2.7 milyon dolar!

Sanda, Sheep ve Glunimore adalarına 2.7 milyon dolar!

Mıchı Meier adlı  İsviçreli işadamı, Sanda, Sheep ve Glunimore adalarını 2.7 milyon dolar (4.1 milyon TL) karşılığında satın aldı



Mıchı Meier adlı  İsviçreli işadamı, İskoçya'ya ait, Sanda ve ona bağlı olan Sheep ve Glunimore adalarını 2.7 milyon dolar (4.1 milyon TL) karşılığında satın aldı.

Turistik hale getirebilir
İngiltere Kraliçesi Elizabeth'in kızı Prenses Anne de bir dönem bu adaları satın almak istemişti. Daha önce bu adalar 20 yıl için bir başka işadamı Dick Gannon (59) ve eşi Meg Gannon'a aitti. Adalar topluluğu Kuzey İrlanda'nın Ballycastle kentinin 35 kilometre doğusunda kalıyor. Gannon, yeni sahibinin içinde sadece koyunlar, tavuklar ve kuşların yaşadığı adayı turistik amaçla kullanabileceğini söyledi. Sanda adasının yakınlarındaki Mull of Kintyre'de bir çiftliği bulunan Terry Smith ise, "Bay Meier'in adalardaki her eski şeyi yenileyip, kendisine uygun hale getireceğini düşünüyorum" dedi. Emlak uzmanları, normal değeri 4 milyon doların üzerinde olan adaların ekonomik krizle fiyatının düştüğünü düşünüyor.
Habertürk


Geri Dön