18 / 05 / 2024

Sandy kasırgası Amerika'daki evlere zarar verdi!

 Sandy kasırgası Amerika'daki evlere zarar verdi!

ABD'yi etkisi altına alan Sandy kasırgası, ülkede en fazla maddi zarara neden olan felaketlerden biri olarak gösteriliyor



ABD'nin doğu bölgesinde 17 eyaleti etkisi altına alan kasırga nedeniyle 51 kişi hayatını kaybederken, 8,5 milyondan fazla kişi elektriksiz kaldı, 18 bin 100 uçak seferi iptal edildi.


Çok sayıda evin zarar gördüğü Sandy kasırgası 20 milyar dolar zarara neden olurken, kasırga ABD tarihinde en fazla maddi zarara neden olan felaketlerden biri olarak gösterildi.


Appalaş Dağları'nda yoğun kar yağışına neden olan Sandy kasırgası nedeniyle Redhouse ve Maryland bölgelerinde kar kalınlığı 71 santimetreye ulaştı. Ocean City, Maryland, Dartmouth ve Massachusetts eyaletlerinde ise 640 kilometrelik kıyı şeridi tahliye edildi.


Sandy kasırgası New York ve New Jersey'i geçerek Kanada'ya ulaştı.


New Jersey'de hala sokaklarda tekneler yüzüyor


Sandy kasırgası en çok New York ve New Jersey'i etkilerken, New Jersey'nin okyanus içine doğru uzanan güney bölgesinde hala teknelerin sokaklarda yüzdüğü gözleniyor.


On binlerce insanın tahliye edildiği bölgede, seçim kampanyasını bir tarafa bırakarak afet çalışmalarını yöneten Başkan Barack Obama da bugün New Jersey'de felaket bölgelerini ziyaret ederek bizzat hasar teşhisinde bulunacak.


New York havaalanları henüz uçuşlara kapalı iken, bugün J.F. Kennedy havaalanının kısmen uçuşlara açılacağı öğrenildi.


Sandy oy kullanma oranlarını etkileyebilir


Amerika'nın seçim gündemini alt üst eden Sandy kasırgasının doğu eyaletlerinde seçimlere katılımı da etkileyeceği düşünülüyor. Amerika'da birçok seçmenin oyunu posta yolu ile kullandığı göz önünde bulundurulduğunda, mevcut şartların özellikle yaşlıların oy kullanma oranında düşüşe yol açacağı öngörülüyor. Oy verme işleminin son günü olan 6 Kasım'a kadar elektrik sorununun çözülmemesi durumunda, elektronik ve internet oylarının nasıl kullanılacağı konusunda ise soru işaretleri devam ediyor.  

AA


Geri Dön