20 / 07 / 2024

Sandy kasırgası amerika

Sandy kasırgası amerika

ABD'yi etkisi altına alan Sandy kasırgası, ülkede en fazla maddi zarara neden olan felaketlerden biri olarak gösteriliyor

Fed'in faiz kararı öncesi dolar güne nasıl başladı? Bugün dolar yükseldi mi, düştü mü? 1 Kasım dolar/TL kuru

Piyasaların merakla beklediği Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı bugün açıklanacak. Peki Fed'in faiz kararı öncesi dolar güne nasıl başladı? Bugün dolar yükseldi mi, düştü mü? 1 Kasım dolar/TL kuru.

Dolarda fırtına değil resmen kasırga geliyor! Herkes bu rakamı bekliyor! Dolar tam tamına bu kadar olacak! Acil bakın

Dün Amerika Merkez Bankası Başkanı Jerome Powelli'ın şahin tondaki mesajlarından sonra dolar yükslemeye başladı. Dolarda fırtına değil resmen kasırga geliyor! Herkes bu rakamı bekliyor! Dolar tam tamına bu kadar olacak! Acil bakın.

Altın fiyatlarında yıl sonu kasırgası! Yer yerinden oynadı! Elinde altını olan baksın! 30 Aralık 2022 altın fiyatları

Altın fiyatları haftanın son işlem günü de milyonlarca yatırımcı tarafından yakından takip ediliyor.  Bugün altın fiyatlarında yıl sonu kasırgası yaşanırken altında yer yerinden oynadı. Elinde altını olan baksın! 30 Aralık 2022 altın fiyatları. 

Altın fiyatlarında Fed rüzgarı! Kritik seviye aşıldı! 1 gram bile altını olan çabuk koşun! 2 Kasım 2022 altın fiyatları

Altın fiyatları, Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı öncesi yükselişe geçti. Gram altın bugün  kritik seviye olan 1000 TL sınırını aşarak yukarı yönlü hareket ediyor. Peki çeyrek altın ne kadar? Yarım altın kaç TL? İşte 2 Kasım 2022 altın fiyatları.

Petrol fiyatları kritik karar öncesi yükseliyor! Brent petrol bugün ne kadar? 1 Kasım 2022 brent petrol varil fiyatı

Amerika Merkez Bankası faiz kararı öncesi petrol fiyatları yükselişe geçti. Peki bugün brent petrol ne kadar? Petrolün varili kaç dolar oldu? 1 Kasım 2022 brent petrol varil fiyatı.

Altın fiyatlarında ne kasırgası resmen tsunami yaşanıyor! Yatırımcılar hemen bakın! 20 Ekim 2022 canlı altın fiyatları

Altın fiyatları haftanın dördüncü işlem gününde de düşmeye devam ediyor. Altın fiyatlarında ne tsunami resmen kasırga yaşanıyor. Yatırımcılar şok içinde. Altın fiyatları tarihin düşüşünü yaşıyor. İşte güncel altın fiyatları 20 Ekim 2022...

Florida'yı vuran Ian Kasırgası konut sorununu da artırdı!

ABD'de Ian Kasırgası’nın vurduğu Florida'da konut sorunu da arttı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, eyalette, özellikle düşük gelirlilerin konut sıkıntısı yaşamaya başladığı bildirildi.

Brad Pitt'in afetzedeler için inşa ettirdiği evler kullanılamaz halde!

Dünyaca ünlü amerikalı aktör Brad Pitt'in kurucularından olduğu Make It Right Vakfı'nın, katrina kasırgası sonrası mağdur olanlar için inşa ettirdiği evlerin yaşanılabilecek halde olmadığı ortaya çıktı. İnşaatı tamamlanan 109 evden sadece 6'sında yaşanılabilir olduğu belirlendi.

Bahamalar'da yıkım uydudan görüntülendi!

Dorian kasırgası ABD'den önce Bahamalar'da can kayıplarına neden oldu. Bölgedeki yıkım ise havadan uyduyla görüntülendi.

Dorian'da 13 bin ev ağır hasar gördü!

Dorian Kasırgası Bahamalar'ı vurdu. Dorian'da kasırga sonucunda 13 bin ev kullanılamaz hale geldi.

Nusr-Et, Miami'de 4 Kasım'da açılıyor!

Nusr-Et, Amerika’daki ilk restoranını Miami şehir merkezindeki Brickell Avenue’da 4 Kasım günü açıyor. Miami’deki restorana 6 milyon dolar yatırım yaptı. 

Karayip'te vatandaşlığa kasırga indirimi!

Birçok insan özellikle Avrupa ülkelerinde vatandaşlık hakkı kazanmak için çeşitli bedeller ödüyor. Kimi gayrimenkul alıyor, kimi yatırım yapıyor. En kolay vatandaşlık hakkı veren Karayipler'de Irma kasırgası sonrasında vatandaşlık maliyetlerinde indirim yapıldı...

Donald Trump'ın evi kasırgayı atlattı!

ABD Başkanı Donald Trump'ın Saint Martin Adası'ndaki malikânesi, Irma kasırgasından hafif hasarlı kurtuldu.

Sandy kasırgası amerika Haberi

Sandy kasırgası amerika

ABD'nin doğu bölgesinde 17 eyaleti etkisi altına alan kasırga nedeniyle 51 kişi hayatını kaybederken, 8,5 milyondan fazla kişi elektriksiz kaldı, 18 bin 100 uçak seferi iptal edildi.


Çok sayıda evin zarar gördüğü Sandy kasırgası 20 milyar dolar zarara neden olurken, kasırga ABD tarihinde en fazla maddi zarara neden olan felaketlerden biri olarak gösterildi.


Appalaş Dağları'nda yoğun kar yağışına neden olan Sandy kasırgası nedeniyle Redhouse ve Maryland bölgelerinde kar kalınlığı 71 santimetreye ulaştı. Ocean City, Maryland, Dartmouth ve Massachusetts eyaletlerinde ise 640 kilometrelik kıyı şeridi tahliye edildi.


Sandy kasırgası New York ve New Jersey'i geçerek Kanada'ya ulaştı.


New Jersey'de hala sokaklarda tekneler yüzüyor


Sandy kasırgası en çok New York ve New Jersey'i etkilerken, New Jersey'nin okyanus içine doğru uzanan güney bölgesinde hala teknelerin sokaklarda yüzdüğü...