28 / 04 / 2024

Florida'yı vuran Ian Kasırgası konut sorununu da artırdı!

Florida'yı vuran Ian Kasırgası konut sorununu da artırdı!

ABD'de Ian Kasırgası’nın vurduğu Florida'da konut sorunu da arttı. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, eyalette, özellikle düşük gelirlilerin konut sıkıntısı yaşamaya başladığı bildirildi.



ABD'de Ian Kasırgası’nın vurduğu Florida'da, özellikle düşük gelirlilerin konut sıkıntısı yaşamaya başladığı bildirildi.

ABD medyasında yer alan haberlerde, zaten düşük gelirli aileler için uygun fiyatlı konut yetersizliğinin olduğu Florida'da milyarlarca dolarlık hasara sebep olan kasırganın bu konut sorununu daha da gün yüzüne çıkardığı belirtildi.

Florida yı vuran Ian Kasırgası konut sorununu da artırdı!

Konuyla ilgili olarak aktarılan detaylara göre, NBC’ye önemli açıklamalar yapan Florida Üniversitesi Shimberg Konut Araştırmaları Merkezinden araştırmacı Anne Ray, kasırganın Florida’ya bu sezon, özellikle hizmet işlerinde ve diğer düşük ücretli alanlarda çalışan insanlar için zaten uygun fiyatlı konut sıkıntısının olduğu bir dönemde geldiğini söyledi.

Florida Üniversitesi Shimberg Konut Araştırmaları Merkezinden araştırmacı Anne Ray son dönemlerde eyalette konut maliyetlerinin kiracılar ve ev sahipleri için arttığını belirterek, kasırgada evlerini yitiren insanların şimdi zaten uygun fiyatlı konut bulmaya çalışan diğer insanlarla rekabet etmek zorunda kalacaklarını kaydederek, bunun çok zor bir durum olduğunu dile getirdi.


Geri Dön