04 / 05 / 2024

Sanica Elazığ OSB'deki tesislerine yenisini ekleyecek!

Sanica Elazığ OSB'deki tesislerine yenisini ekleyecek!

Banyo, ısıtma, tesisat, altyapı, spa ve tamamlayıcı ürün gruplarıyla faaliyet gösteren Sanica Boru, altyapı ve üstyapı ürün gruplarını ürettiği Elazığ OSB'deki tesislerine yeni bir tanesini ekleyecek.



Banyo, ısıtma, tesisat, altyapı, spa ve tamamlayıcı ürün gruplarıyla faaliyet gösteren Sanica Boru, altyapı ve üstyapı ürün gruplarını ürettiği Elazığ OSB'deki tesislerine yeni bir tanesini ekleyecek. OSB'de 170 bin metrekare açık, 28 bin metrekare kapalı alana kurulu üç tesiste hem alt hem de üst yapı boru gruplarının tamamını ürettiklerini söyleyen Sanica Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Fatinoğlu, "2017 sonuna kadar yaklaşık 20 bin metrekare kapalı yeni bir fabrika binası yapacağız ve bu yatırımla 300 kişiyi daha istihdam edeceğiz" bilgisini paylaştı. 


Yaklaşık bin çalışanla Türkiye ve İran'daki dokuz tesiste üretim yaptıklarını açıklayan Fatinoğlu, "Boru, radyatör ve banyo grubu üretimlerinde Elazığ'ın yanı sıra Manisa'da Akhisar, İstanbul'da Beylikdüzü ve Avcılar olmak üzere yurtiçinde sekiz, İran Tahran'da da bir tesisimiz bulunuyor. Tahran'da radyatör grubu üretimi yapıyoruz. Ayrıca; Macaristan Budapeşte'de satış firması ve deposu, Kanada Toronto ve Çin Şangay'da da satış ofislerimiz bulunuyor" dedi. 

78 ülkeye ihracat yaparak, üç ana sektörde global pazarda büyüdüklerini ifade eden Ali Fatinoğlu, "Boru ve panel radyatörde yatırımlarımız şimdilik sona erdi. 


Sıra, Akhisar'da inşaatı devam eden, ilk göz ağrımız banyo küveti ve camkabin üretim grubumuzda. Her iki üretim için de Akhisar'da gerekli yatırımlara başladık" dedi. Bu yılın ikinci yarısında cam kabin fabrikaları için yaklaşık 10 bin metrekare kapalı alandaki yeni tesislerinin ve banyo grubu için de 15 bin metrekaresi kapalı tesislerinin hazır olmasını beklediklerini dile getiren Fatinoğlu, "Üründe kullandığımız önemli malzemelerin tamamını kendimiz üreteceğiz ve bu sayede standart yüksek hammadde tedarikini sağlayacağız" diye konuştu. Sanica ve Atlantis'ten sonra üçüncü markalarına Orbit adını verdiklerini sözlerine ekleyen Fatinoğlu, Orbit markası ile küresel ölçekte en yüksek kapasiteli tesislerden birini hazırladıklarını ve lansmanını da Şubat ayında düzenlenen UNICERA Fuarı'nda yaptıklarını kaydetti. 



Dünya Bölge


Geri Dön