02 / 05 / 2024

Sanko Park ayda 1 milyon ziyaretçi ağırlayacak!

Sanko Park ayda 1 milyon ziyaretçi ağırlayacak!

Sanko Park Genel Müdürü Emre Şen, alışveriş merkezine bir ayda gelen ziyaretçi sayısının 900 bini aştığını belirterek, hedeflerinin ayda 1 milyon ziyaretçi olduğunu söyledi



Sanko Park Genel Müdürü Emre Şen, alışveriş merkezine bir ayda gelen ziyaretçi sayısının 900 bini aştığını belirterek, hedeflerinin ayda 1 milyon ziyaretçi olduğunu söyledi. Şen, alışveriş merkezine her ay 40 bin yabancı turistin geldiğini açıkladı

Sanko Park Genel Müdürü Emre Şen, 2011'de aylık ziyaretçi sayısını 1 milyona çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. 2010 yılının krizin atlatıldığı bir yıl olduğunu belirten Şen, "Aylık ziyaretçi sayımız 900 bini aştı. Alışveriş merkezinde taşlar yerine oturdu. Kiralamalarımız çok iyi gitti. Yüzde 91 doluluk oranına ulaştık" dedi.

Sanko Park'ın bu hale gelmesinde daha önce uygulamaya koydukları eğitim programlarının önemine işaret eden Şen, "Sanko Park Akademi'de tüm satış elemanlarını eğittik. İngilizce ve Arapça olarak iki yabancı dil eğitimi verdik.

Bu çalışmalarımız nedeniyle Alışveriş Merkezi ve Perakendeciler Derneği tarafından İnsan Kaynaklan kategorisinden ödüllendirildik" diye konuştu.
Şen, yabancı dil kurslarının yanı sıra alışveriş merkezinde çalışanlar için dans, müzik ve tiyatro kursu da açacaklarını kaydetti.
Yeni mağazalar açtıklarını ve birçok markayla da sözleşme imzaladıklarını kaydeden Şen, şunları söyledi:

"Yeni mağazalarımız Beymen, Vakko, Fenerium, GS Store ve VVatsoons açıldı. Sözleşme imzalama aşamasında olan birçok mağazamız var. Yüzde 100 doluluk oranına ulaştığımızda alışveriş merkezimizde toplam 160 mağaza olacak. Bu arada kampanyalar düzenledik, çekilişle Audi A4 verdik. 1000'er, 5 biner liralık hediye çekleri dağıttık, çekleri alışveriş merkezi içinde harcattık. Şimdi de her 100 liralık yılbaşı alışverişine, Mercedes çekilişine katılma hakkı veriyoruz."

Vergi iadesi ofisi
Sanko Park'ta yabana ziyaretçiler için Tax Free (vergi iadesi) ofisi açtıklarım belirten Şen, şöyle konuştu:
"Suriye'den Türkiye'ye giriş yapan ziyaretçilerimiz 60 kilometre yoldan sonra Sanko Parka ulaşıyor. Ayda 40 bin yabana turist geliyor. Sadece bizde tax free ofisi var. Onlar kredi kartıyla ödüyor, biz nakit veriyoruz. O parayı yine alışveriş merkezi içinde harcıyorlar."

Sanat galerisi gibi olacak
Sanko Sanat Galerisi'ni alışveriş merkezi içinde taşıdıklarını ve 15 günde bir yeni sergi açtıklarını belirten Şen, Sanat Sanko Park'ta adını verdikleri bir etkinlikle alışveriş merkezinin adeta çağdaş bir müzeye dönüşeceğini söyledi. Şen, şu bilgileri verdi:
"Ulusal ve uluslararası alanda tanınan sanatçıları Gaziantep'e getireceğiz. Bu sanatçıların eserlerinden her vitrine birer tane koyacağız. Alışveriş merkezine gelenler sanat galerisi gezer gibi olacak. Bu etkinliği 40 sanatçıyla yapacağız. Toplam 200 sanat eseri sergilemiş olacağız."
Milliyet Business


Geri Dön