29 / 04 / 2024

Şanlıurfa Büyükşehir Nisan ayı toplantısı yapıldı!

Şanlıurfa Büyükşehir Nisan ayı toplantısı yapıldı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısı gerçekleşti. Toplantının birinci oturumunda yapılan seçimle Başkan Vekilliğine oy çoğunluğuyla Av. Nihat Kılıç seçildi.




Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı toplantılarının birinci oturumunda yapılan seçimle Başkan Vekilliğine oy çoğunluğuyla Av. Nihat Kılıç seçildi. Başkanlığını Nihat Çiftçi'nin yaptığı Büyükşehir Belediye Meclisinin birinci oturumunda Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekilliği ve Büyükşehir Belediyesi encümen seçimi yapıldı.


Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri tarafından gerçekleştirilen seçimde toplam 69 oydan 51 oy alarak oy çoğunluğuyla Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekiliği görevine Nihat Kılıç, 2. Başkan Vekilliğine de Sait Kaya seçildi.


Yapılan seçimlerde Büyükşehir Belediyesi Meclis Katipliğine de Mahmut Gündoğdu ile Celal Şeker seçildi.


Sonuçların tüm Şanlıurfa için hayırlı olmasını dileyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Büyükşehir Belediyesi meclisinde Divan seçimleri, Encümen Seçimleri ve İhtisas komisyonları seçimi yapıldı. Seçimi yapılan bütün arkadaşlara başarılar diliyorum. Önceden emek vermiş olan arkadaşlara da ayrıca teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberlik içerisinde yapılan seçimlerden dolayı da tüm meclis üyesi arkadaşlarımı kutluyorum. Hayırlı uğurlu olsun inşallah" dedi


Meclis Başkan Vekilliğine seçilen Nihat Kılıç ise, "3 yıllık sürdüreceğimiz Başkan Vekiliğine, Meclis te yapılan seçim ile arakdaşlarımız bizleri uygun gördü. Bu süreç içerisinde meclisi hak, adalet ölçüsü çerçevesinde  birlik ve beraberliği bozmayacak bir ahenk içerisinde yönetme konusunda elimizden gelen çabayı sarf edeceğimizi tüm Urfalı hemşerilerimize duyuruyorum. İnşallah Büyükşehir Meclisi bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Şanlıurfa için önemli projelere imza atacaktır. Benden önce Başkan Vekilliği görevini yürüten Ahmet Kaytan’a yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Eski görevim olan AK Parti Grup Başkanlığına da  Kamil Nazım Kaankılıç kardeşimiz uygun görülmüştür.”dedi.


Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclis Eski Başkan Vekili Ahmet Kaytan ise, yeni görevinde Nihat Kılıç'a başarılar dilyerek, hayırlı olmasını diledi.


Öte yandan Büyükşehir Belediye Encümenliğine de Hüseyin Çetiner, Muzaffer Kurt, İsmail Yaman, Eyyüp Şengül ve Yusuf Aktaşoğlu seçilirken, Meclisin 1. oturumu İhtisas Komisyonlarının seçimiyle devam etti.



Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön