03 / 05 / 2024

Şanlıurfa Eyyübiye'nin yol sorunu mecliste!

Şanlıurfa Eyyübiye'nin yol sorunu mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesine bağlı bazı mahallelerdeki yol yapımı ve çöp toplama sorunlarına ilişkin soru önergesi hazırladı..



Şanlıurfa Eyyübiye nin yol sorunu mecliste!


CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesine bağlı bazı mahallelerdeki yol yapımı ve çöp toplama sorunlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal sorularının İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.


Tanal önergesinde "Bilindiği üzere belediyeler, belde ve belde sakinlerinin mahalli müşterek nitelikteki ihtiyaçlarım karşılamak üzere kurulmaktadır. Şanlıurfa’ya bağlı Eyyübiye ilçesinde, özellikle halk sağlığını tehdit eden boyutlara ulaşmış olan “çöp toplanması” ve yol yapımı sorunları ivedilikle çözüme kavuşturulmadır. Bu konu hakkında bazı sorularımın yanıtlanması gereği doğmuştur." diyerek 6 soru sordu.


Tanal'ın soruları


1) Şanlıurfa İli Eyyübiye İlçesinde bulunan Ulucanlar İlkokuluna giden öğrenciler tarafından kullanılması zorunlu olan yol yapımı hangi aşamadadır? Bahse konu okul yolu yapılmadıysa neden yapılmamıştır? Bahse konu okula gitmekte olan öğrencilerin ulaşımı nasıl sağlanmaktadır?


2) Şanlıurfa İli Eyyübiye İlçesinde bulunan Ulucanlar İlkokuluna gidiş-geliş için kullanılan yollarda çöpler toplanmakta mıdır? Bu bölgede belediyece çöp istiflenmesi yapılmakta mıdır? Okul yolu olan bu güzergah çöplerin biriktirilmesi için uygun mudur? Uygun değilse neden bu bölge bu amaca tahsis edilmiştir?


3) Çöp biriktirilmesi dolayısıyla sağlık sorunları yaşayan çocuklar var mıdır? Varsa Belediyece mağdur edilen çocuk sayısı kaçtır? Bu hususta tarafınızca yapılan bir çalışma veya alman bir önlem var mıdır, varsa nedir? Eğer yoksa neden hiçbir önlem alınmamıştır?


4) Şanlıurfa ili Eyyübiye ilçesine bağlı, sonradan mahalle vasfı kazanmış olan köylerden Görenler, Uluköy ve Yenice’de belediyece toplanması gereken çöpler ne sıklıkla toplanmaktadır? Çöpler her gün toplanmakta mıdır?


5) Şanlıurfa ili Eyyübiye ilçesine bağlı, sonradan mahalle vasfı kazanmış olan köylerden Görenler, Uluköy ve Yenice’de Belediyece toplanan çöpler, açık adres olarak nereye istiflenmektedir? Çöplerin istiflendiği bu bölgede gerekli tedbirler alınmış mıdır? İstiflenen çöplerin halk sağlığını olumsuz etkilememesi için alman önlemler nelerdir? Eğer herhangi bir önlem alınmadıysa neden alınmamıştır?


6) Şanlıurfa ili Eyyübiye ilçesine bağlı, sonradan mahalle vasfı kazanmış olan köylerden Görenler, Uluköy ve Yenice bölgesinde çöpler toplanmıyor ise bu hizmetten bölge halkı ne gerekçe ile mahrum bırakılmaktadır?





Geri Dön