19 / 05 / 2024

Şanlıurfa Galericiler Sitesi'nde inşaat aşamasına geçiliyor!

Şanlıurfa Galericiler Sitesi'nde inşaat aşamasına geçiliyor!

Oto Alım Satımcılar Sitesi Kooperatif Başkanı Yaşar Bozkurt: 'Proje öncesi arsanın düzleştirme çalışmalarını tamamladık. Yol, su ve elektrikle alakalı altyapı işleri için Büyükşehir'den destek istedik. İnşaata yakın bir zamanda başlayacağız’ dedi





TOKİ yakınlarında 253 dönümlük hazine arazisi üzerinde yapımı planlanan proje için söz konusu arazide tesviye işleri tamamlandı.


Galericiler Sitesi Kooperatif Başkanı Yaşar Bozkurt, proje için çeşitli inşaat firmalarıyla görüşme halinde olduklarını söyledi.  300 dükkan kapasiteli sitede oto alım-satımcılar dışında minibüsçüler, kamyonetçiler ve traktörcülerin de yer alacağını anlatan Bozkurt, HİZMET’e şu değerlendirmeyi yaptı:


“Projeyi hayata geçirmek için başlattığımız süreç devam ediyor. İnşaat ruhsatı için Büyükşehir Belediyesine başvurduk.  Yol, su ve elektrik gibi altyapı işleri için de destek talep ettik. 



Görüştüğümüz firmalar her dükkan için 105 bin lira artı KDV gibi bir maliyet çıkardı. Kooperatif olarak bunu çok bulduk. Halen görüşmelerimiz sürüyor.  Bizim hesaplamalarımıza göre,  proje kapsamındaki her dükkan bu günkü şartlarda 75 bin liraya mal olur..   En kısa sürede kararımızı verip, projenin yapımına başlamak istiyoruz. 



Projenin uygulanacağı alanda elektrik hattı geçiyor. Dicle EDAŞ'a aylar önce başvurduk, bunun çalışmalarımıza engel oluşturduğunu ifade ettik. Hala bu direkler kaldırılmış değil. 


Projenin inşa edileceği alan  Şanlıurfa-Gaziantep karayolu ile Akçakale çevre yoluna yakın.  Evren Sanayi-Karaköprü çevre yolunun bir an önce yapılması  tabi ki önemli.   Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Celalettin Güvenç'in bu yönde başlattığı çalışmaları olumlu buluyoruz"


Galericiler sitesi projesi tamamlandığında alım-satımcı esnafı Paşabağı’nda mülkiyeti Vakıflara ait  olan mevcut işyerlerini boşaltacak,  burada ‘Kentsel Dönüşüm’ün önündeki engel kalkmış olacak. 


Öte yandan İçişleri Bakanlığı şehir içinde faaliyet gösteren oto galericilerinin şehir dışına çıkmaları hakkında genelge uygulamasını 31 Aralık 2014 tarihine erteledi.  Galericiler sitesi projesi bitinceye kadar Şanlıurfa'da esnafa süre tanınacak. 



Hizmet Gazetesi


Geri Dön