28 / 04 / 2024

Şanlıurfa Hamarat Eller Çarşısı yarın açılıyor!

Şanlıurfa Hamarat Eller Çarşısı yarın açılıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in katılımı ile Hamarat Eller Çarşısı ve Engelliler Koordinasyon Merkezinin açılışına tüm Şanlıurfalıları davet etti.




Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in katılımı ile Hamarat Eller Çarşısı ve Engelliler Koordinasyon Merkezinin açılışına tüm Şanlıurfalıları davet etti.


Açılış öncesinde Hamarat Eller Çarşısında inceleme yapan Başkan Çiftçi, açılış törenleriyle ilgi açıklamada bulundu.


Hamarat Eller Çarşısının kadınlar için ekonomik döngüyü sağlayacak önemli bir hizmet olduğunun altını çizen Başkan Çiftçi, şunları kaydetti: "Hamarat eller çarşısı kadınlarımızın  hem evlerinde üretmiş oldukları, hem kadın destek merkezlerimizde üretmiş oldukları ürünlerinin sergilendiği satışa sunulduğu kadınlarımızın desteklendikleri bir projedir. Bu projeyi önemsiyoruz çünkü Şanlıurfa da kadını aktif hale getirmek lazım. Ekonomi içerisinde onları çok etkili kılmak lazım. Ayakları üzerinde durmalarını sağlamalıyız. Kadın istihdamına yönelik bir proje, gerek mutfak anlamında gerek el sanatları anlamında üretilen ürünlerin kalitesi açılıştan sonra Şanlıurfa'nın huzuruna çıkacak. Çok kaliteli ürünler var fakat bu kalitenin geri dönüşümünü sağlayabilmek için  bir ekonomik döngünün sağlanması lazım" dedi.


Sanat Galerisi, El Sanatları Ürünleri, Yöresel Ürünler, Mutfak, Kafeterya ve Çocuk Oyun Merkezi olmak üzere 6 sosyal bölümden oluşan Yerli ve yabancı turistlere hitap edebilecek tarzda hazırlanan "Hamarat Eller Çarşısı"nın birinci bölümünde Filmografi, Tezhip Ebru ve Resim gibi el emeği ürünlerin birleştiği sanat galerisi yer alırken, ikinci bölümde Büyükşehir Belediyesine bağlı 8 kadın destek merkezi bünyesindeki kursiyerlere ait el sanatları ürünleri, üçüncü bölümde ise biber salçası, domates salçası, pekmez, nar ekşisi kesme, çekecek, bastık ve kışlık kurutmalığa kadar her türlü yöresel gıdalar yer alacak olan çarşı açılışa hazır olduğu belirtildi.


'AÇILIŞINI BAKAN YAPACAK'


Bakan Faruk Çelik'in katılımı ile açılışının yapılacağını belirten Başkan Çiftçi: "Bu proje bu ekonomik döngüyü sağlamak için kurulan bir proje. Arkadaşlarımız güzel hazırlanmışlar yarın İnşallah Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Faruk Çelik, Şanlıurfa Milletvekillerimiz ve valimizle birlikte buranın resmi açılışını yapacağız. Kültür Sosyal İşler Daire Başkanlığımıza bağlı Kadın Aile Şube Müdürlüğümüz bünyesindeki kadınlarımızla birlikte buranın yönetimini gerçekleştirecekler. Şanlıurfa kadınına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum,kendilerini iyi göstersinler,bu merkez bu çarşı ses getirir aktif hale gelir fonksiyon olarak iyi işlerse, akabinde  başka çarşılar da hayat bulur bunun için tüm Şanlıurfalı hemşerilerimizi özellikle kadınlarımızı yarın saat 14.00 da gerçekleşecek açılışa davet ediyorum." dedi.


Öte yandan engellilerin sosyal, kültürel ve sportif   aktivitelerini yapabilecekleri Engelliler Koordinasyon Merkezi de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik'in katılımı ile yarın saat 15:30'da açılışı gerçekleştirilecektir.



Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön