28 / 04 / 2024

Şanlıurfa'da kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor!

Şanlıurfa'da kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor!

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında daha önce yıkımı başlatılan eski hal pazarındaki iş yerlerinin yıkım çalışmaları, Şanlıurfa Cumhuriyet Caddesi 'ndeki iş yerlerinin yıkımı ile devam ediyor.




Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında daha önce yıkımı başlatılan eski hal pazarındaki iş yerlerinin yıkım çalışmaları, Cumhuriyet Caddesi'ndeki iş yerlerinin yıkımı ile devam ediyor. 

Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığı bünyesinde yürütülen Eski Sanayi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde eski hal pazarı çevresinde bulunan iş yerlerinin yıkımı için gerekli tüm işlemler tamamlandı. Cumhuriyet Caddesinde 40'a yakın iş yeriyle anlaşmaya varan Biiyükşehir Belediyesi, 15 Ağustos Pazartesi günü iş yerlerinin yıkımına başlayacak. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'in talimatları doğrultusunda başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesi'yle beraber; daha modem ve daha güzel bir Şanlıurfa planlanmaktadır. Şehrin adeta köhne yüzü olarak anılan Eski Sanayi Bölgesi, yıkımların tamamlanmasıyla birlikte yeni bir yüze ve yeni bir imaja kavuşacak. 

Cumhuriyet Caddesi'nde yıkımı başlatılacak olan iş yerlerinin sahipleri bilgilendirilerek, iş yerlerini boşaltmayanların yıkım gününe kadar iş yerlerini boşaltmaları konusunda uyarı yapan Emlak ve İstimlak Daire Başkanlığı, yıkım esnasında herhangi bir sıkıntının yaşanmaması için Zabıta Daire Başkanlığıyla tüm görüşmelerin yapıldığını ve bölgenin güvenliği ve yıkım çalışmaları için gerekli tüm yazışmaların yapıldığını bildirildi. 

Yıkımı yapılacak olan iş yerlerinin sahipleri ile  TOKİ  arasında protokol imzalanarak, mağduriyet yaşanmaması için tüm resmi yazışmalar yapıldığı öğrenildi.



Yeni Urfa Gazetesi




Geri Dön