03 / 05 / 2024

Şanlıurfa'nın altyapı sorunu tarih oluyor!

Şanlıurfa'nın altyapı sorunu tarih oluyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin tüm ilçelerde olduğu gibi Viranşehir'de de '100 Yıllık Altyapı Sorunlarına Çözümler' hedefiyle sürdürdüğü çalışmalar, yoğun tempo ile devam ediyor.




Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin kent merkezinin yanı sıra tüm ilçelerde '100 yıllık altyapı sorunlarına çözümler' hedefi ile başlattığı çalışmalar kapsamında Viranşehir'de büyük yatırımlar gerçekleştirildi. İlçenin artık altyapı sorunu yaşamaması için tüm imkanlarını seferber eden Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmaları vatandaşlardan takdir toplarken, yatırımlar kapsamında şu ana kadar ilçede 3 bin 200 metre kanalizasyon ve 6 bin metre ise içme suyu hattı revizyonu yapıldı.


Büyükşehir bünyesindeki Şanlıurfa Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü (ŞUSKİ) tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında artık kullanılamaz hale gelen alt yapı malzemeleri değiştirilerek yerine uzun ömürlü ve kaliteli malzemelerle yenilendi.


İlçe merkezinde bulunan Karacadağ, Urfa ve Derik Caddelerinde yapılması planlanan 'Prestijli Cadde' uygulaması öncesi proje kapsamında adı geçen caddelerde altyapı çalışmalarını yerinde inceleyen ŞUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kızılelma ile Yatırım ve İnşaat Daire Başkanı Hamdi Yazar, kısa süre içerisinde asfaltlama çalışmalarına başlayarak ilçenin çehresinin değişeceğini söyledi.


Sahadaki çalışmaları değerlendiren ŞUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kızılelma, "Büyükşehir Belediyemizin her ilçede başlatmış olduğu alt yapı çalışmaları yoğun bir şekilde devam etmektedir. İlçedeki kanal çalışmalarımız bitti. İçme suyu hat döşeme çalışması ise son olarak 400 metrelik gibi kısa bir döşememiz kaldı. İçme suyu hat döşeme çalışmaları bitince de caddelerimiz asfaltlamaya hazır hale gelecektir" dedi.


Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yapılan çalışmaları takdir eden Viranşehirliler ise Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi' ye ve ŞUSKİ Genel Müdürlüğüne teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdi.



Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön