28 / 04 / 2024

Şanlıurfa'nın ulaşımındaki 2 sorun mecliste!

Şanlıurfa'nın ulaşımındaki 2 sorun mecliste!

Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Şanlıurfa ilinin metro ve hafif raylı sisteme olan ihtiyacını meclise taşıdı. Pekşen, hazırladığı soru önergesinin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından yanıtlanmasını talep etti..



Şanlıurfa nın ulaşımındaki 2 sorun mecliste!


Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Şanlıurfa ilinin metro ve hafif raylı sistem ihtiyacını meclise taşıdı. Pekşen, hazırladığı soru önergesinin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından yanıtlanmasını talep etti.


Pekşen soru önergesinde "2015 yılı nüfusu 1 milyon 892 bin 320 olan Şanlıurfa ilimiz aldığı göçlerle nüfusu büyümesine, turizm açısından çok önemli bir çekim merkezi olmasına ve şehrin coğrafik yapısının son derece elverişli olmasına rağmen, metro, hafif raylı sistem gibi toplu ulaşım sistemi uygulanmamıştır. 


GAP'ın merkezi olarak bilinen Şanlıurfa'da son derece ekonomik maliyetlerle yapılacak metro ya da hafif raylı sistem ulaşımı sadece şehrin trafiğini rahatlatmayacak, şehrin kalkınmasınnı da hızlandıracaktır." dedi.


Pekşen'in soruları


1. Şanlıurfa'da metro ya da hafif raylı sistem gibi çağın gereği olan ulaşım sistemi planlaması şimdiye kadar neden yapılmamıştır?


2. Bu ulaşım araçlarıyla ilgili bir planlama bulunmakta mıdır? Metro ya da hafif raylı sistem ulaşım yöntemi Şanlıurfa'da ne zaman hayata geçirilecektir?





Geri Dön