13 / 05 / 2024

Şanlıurfaya metro yapılacak mı

Şanlıurfaya metro yapılacak mı

Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Şanlıurfa ilinin metro ve hafif raylı sisteme olan ihtiyacını meclise taşıdı. Pekşen, hazırladığı soru önergesinin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından yanıtlanmasını talep etti..

Şanlıurfa'da 897 adet deprem konutunun teslimi ay sonunda yapılacak! 

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Şanlıurfa'da deprem konutlarının yapımları hızla sürüyor. 897 adet deprem konutunun teslimi bu ayın sonunda yapılacak. Peki diğer konutlarda son durum ne? 

İstanbul'da yarın yapılacak miting nedeni ile İstanbul Havalimanı metro hattı ve Marmaray ücretsiz olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği karar ile yarın yapılacak olan Büyük Filistin mitinginde ulaşımın hızlı bir şekilde sağlanması için sağlanabilmesi için İstanbul'da havalimanı metro hattı ve Marmaray, Ankara'da Başkentray ve İzmir'de ise İZBAN seferleri ücretsiz olacak.

3 bin 500 TL ile 6 bin lira arasında destek ödemesi yapılacak! Yalnızca bir kez verilecek! Sakın kaçırmayın!

Devlet tarafından vatandaşlara ödenen destek ödemelerine bir yenisi daha eklendi. Adana, Adıyaman, Elazığ, Kahramanmaraş, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde iç sularda balık avcılığı yapan gemilere 3 bin 500 TL ile 6 bin lira arasında destek ödemesi yapılacak.

5 soruda TOKİ Şanlıurfa Sosyal Konut Projesi 2022! Şanlıurfa ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak..

TOKİ Şanlıurfa konut projesi merakla araştırılıyor. İşte Şanlıurfa ucuz konut projesinde hangi ilçelerde yapılacak kaç konut sayısı!

Kanal İstanbul güzergahında hangi metro hatları yapılacak?

Çılgın proje Kanal İstanbul, 2011'den beri Türkiye'nin gündeminde. Son günlerde yetkili isimlerinde açıklamalarıyla yeniden gündeme gelen proje dikkat çekiyor. Peki Kanal İstanbul güzergahında hangi metro hatları yapılacak? İşte detaylar...

Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı'nda ilk ray kaynağı yarın yapılacak!

Sabiha Gökçen Havalimanı ile Kadıköy-Kartal-Kaynarca Metro Hattı arasında raylı sistem bağlantısını sağlayacak projede ilk ray kaynağı yapılacak.

Halkalı-Havalimanı Metrosu'nun son kesiminin kazısı bugün yapılacak! 

Halkalı ile İstanbul Havalimanı arasında açılacak metro için geri sayım başladı. İstanbul'da ulaşımı rahatlatacak yeni projenin son kesimin kazısı bugün yapılacak. 

Şanlıurfalı hayırseverlerin katkısıyla İdlib'de 90 ev yapılacak!

Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından başlatılan kampanyada toplanan yardımlarla, Suriye'nin İdlib şehrinde ihtiyaç sahipleri için 90 ev yapılacak.

Bursa Şehir Hastanesine ulaşım için metro ihalesi 27 Ekim'de yapılacak!

Bursa Şehir Hastanesine ulaşım için metro ihalesi 27 Ekim'de yapılacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesinin ihalesinin de gerçekleştirildiğini belirtti.

Bahçelievler'e millet bahçesi yapılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Bahçelievler'de düzenlediği mitingde vatandaşlardan bir kez daha destek istedi. Erdoğan, bölgeye yapılacak metro çalışmalarından bahsetti.

Konya'da Yüksek Hızlı Tren Garı için acele kamulaştırma yapılacak!

Konya Selçuklu'da yürütülen Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi içerisinde yer alan Yüksek Hızlı Tren Garı ve metro hatları için acele kamulaştırma yapılacak....

İstanbul'da 6 yeni metro ihalesi 14 Aralık'ta yapılacak!

İstanbul’un metro çalışmalarını zirveye çıkaracak altı farklı hattın ihalesi tek seferde yapılacak. 14 Aralık’ta 10 milyar liralık Bahçeşehir, Sultanbeyli, Yenidoğan, Halkalı, Kayaşehir, Göztepe ve Tuzla metro ihaleleri düzenlenecek.

Tavşanlı OSB'ye mesleki eğitim merkezi yapılacak!

Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Tavşanlı OSB'ye yapılacak eğitim tesisi hizmet binasının 1 milyon 800 bin liraya mal olacağını söyledi. Bölgede arıtma tesisi yapılması da planlanıyor.

Şanlıurfaya metro yapılacak mı Haberi

Şanlıurfaya metro yapılacak mı


Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Şanlıurfa ilinin metro ve hafif raylı sistem ihtiyacını meclise taşıdı. Pekşen, hazırladığı soru önergesinin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından yanıtlanmasını talep etti.


Pekşen soru önergesinde "2015 yılı nüfusu 1 milyon 892 bin 320 olan Şanlıurfa ilimiz aldığı göçlerle nüfusu büyümesine, turizm açısından çok önemli bir çekim merkezi olmasına ve şehrin coğrafik yapısının son derece elverişli olmasına rağmen, metro, hafif raylı sistem gibi toplu ulaşım sistemi uygulanmamıştır. 


GAP'ın merkezi olarak bilinen Şanlıurfa'da son derece ekonomik maliyetlerle yapılacak metro ya da hafif raylı sistem ulaşımı sadece şehrin trafiğini rahatlatmayacak, şehrin kalkınmasınnı da hızlandıracaktır." dedi.


Pekşen'in soruları


1. Şanlıurfa'da metro ya da hafif raylı sistem gibi çağın gereği olan ulaşım sistemi planlaması şimdiye kadar neden yapılmamıştır?


2. Bu ulaşım...