08 / 05 / 2024

Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen

Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen

Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen Trabzon'un Maçka ilçesindeki bir barajın çevrede oluşturduğu iddia edilen zararlara ilişkin soru önergesi hazırladı. Pekşen sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu..

Elektrik güvence bedellerinin iade sorunu TBMM'de!

Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, bir elektrik dağıtım şirketinin almış olduğu güvence bedellerini zamanında iade etmediği iddiasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Pekşen sorularını Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'a iletti.

Şanlıurfa'nın ulaşımındaki 2 sorun mecliste!

Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Şanlıurfa ilinin metro ve hafif raylı sisteme olan ihtiyacını meclise taşıdı. Pekşen, hazırladığı soru önergesinin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından yanıtlanmasını talep etti..

Yavuz Aydın'dan kira tepkisi: 3+1 evlere 12 bin TL'den fazla isteniyor, 17 bin TL asgari ücretli kirayı nasıl ödesin?

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, hayat pahalılığını Meclis gündemine taşıdı. Aydın, 3+1 evlere 12 bin TL'den fazla istendiğine, vatandaşların kiraları da ödemekte zorluk çektiğine vurgu yaptı. İşte Aydın'ın o açıklaması...

Ev bile kiralanamayan 10 bin TL'lik emekli maaşına tepki büyüyor! Meclis'te konuşuldu!

10 bin TL'ye yükseltilen emekli maaşı, Meclis gündeminde yer aldı. İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Adil Karaismailoğlu: Depreme dirençli yapılar yapmak bizlerin elinde! Vatandaş dönüşüm için ne diyor?

Ak Parti Trabzon Milletvekili ve Ulaştırma ve Altyapı eski Bakanı Adil Karaismailoğlu, X sosyal medya hesabından, kentsel dönüşüm ile ilgili bir video yayınladı. Peki Adil Karaismailoğlu'nun bu açıklamasına vatandaşlardan hangi yorumlar geldi? 

Yavuz Aydın sordu: Merkez Bankası Başkanı ev bulamıyorsa 7.500 TL maaş alanlar ne yapacak?

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, Meclis'te yaptığı açıklamasında kiralık ev fiyatlarına değindi. İşte Aydın'ın o açıklamaları...

Kentsel dönüşüm yasasından sonra şimdi de toplu taşımada yeni yasa için düğmeye basılıyor! Milyonları ilgilendiriyor!

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı, Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu; taksi, dolmuş, otobüs şoförlerinin yaptığı işin mülkiyetiyle ilgili sorunu ve tedirginliklerini ortadan kaldıracak yeni bir çalışma başlatacaklarını açıkladı.

Milletvekili Karaismailoğlu: Kentsel dönüşümde süreç hızlanacak, bina sahibine mali avantaj sağlanacak!

Kentsel dönüşüme yönelik düzenlemeler içeren teklif TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı, AK Parti Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, konuya ilişkin açıklama yaptı.

CHP Milletvekili Ahmet Kaya'dan demiryolu yatırımı eleştirisi!

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya yaptığı açıklamada, TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun’a Trabzon, Rize, Artvin, Giresun, Gümüşhane ve Ordu illerinde demiryolu olmadığını söyleyerek, bazı eleştiriler yaptı.

Salih Cora'dan bazı emekli amirallerin Kanal İstanbul açıklamasına tepki!

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora,bazı emekli amirallerin Kanal İstanbul açıklamasına tepki gösterdi...

Ahmet Kaya'dan Trabzon Of'taki kentsel dönüşüm alanlarına ziyaret!

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya Of İlçe başkanı ve yöneticilerin yer aldığı bir heyetle Trabzon Of'taki kentsel dönüşüm alanlarını ziyaret etti.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya'dan kira borçları yapılandırılsın çağrısı!

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, borçların yapılandırılması amacıyla son başvuru tarihinin yaz aylarına kadar uzatılmasını önerdi.

Ahmet Kaya'dan Erzincan-Trabzon Demiryolu Hattı tepkisi!

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Erzincan-Trabzon Demiryolu Hattı projesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Ahmet Kaya'dan Trabzon Havalimanı'ndaki pist bakım çalışmalarına ilişkin soru önergesi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon Havalimanı’nda başlatılan bakım ve onarım çalışmalarının ihalesiz olarak verildiği iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kaya, konuya iliişkin soru önergesi sundu...

Yaylaların imara açılması TBMM'nin gündeminde!

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, yaylaların imara açılmasıyla yaylacılık ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşların mağduriyetlerini meclis gündemine taşıdı.

Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen Haberi

Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen



Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen Trabzon'un Maçka ilçesindeki bir barajın çevrede oluşturduğu iddia edilen zararlara ilişkin soru önergesi hazırladı. Pekşen sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu.


Pekşen önergesinde "Maçka, Esiroğlu Mahallesi Işıklar mevkiinde dereye yakın alt kesimlerde yaklaşık dört yıl önce toprakta yarılmalar başlamış, bu yarılmalar evlere ulaşan yolda çökmeye neden olmuş, daha sonra Işıklar mevkiinin tamamında toprakta hareketlenmeler, ciddi yarılmalar meydana gelmiş, yer yer 10 metreye varan düşümler oluşmuş, ağaçlar kırılmış, bazı kesimlerde topraktan sular çıkmaya başlamıştır." dedi.


Pekşen'in soruları

1. Işıklar mevkiinin arka vadisinde yapılan Atasu Barajı'nda biriktirilen suyun sızmasının veya hem barajın yapımı hem de Işıklar mevkiinin girişinde hidroelektrik amaçlı olarak açılan tünel sırasında yapılan patlamaların bu hareketlenmelerde rolü olduğu yönünde bilirkişiler tarafından yapılan uyarılar dikkate alınmış mıdır? Bölgede yaşayan vatandaşlarımızın...