27 / 04 / 2024

Ev bile kiralanamayan 10 bin TL'lik emekli maaşına tepki büyüyor! Meclis'te konuşuldu!

Ev bile kiralanamayan 10 bin TL'lik emekli maaşına tepki büyüyor! Meclis'te konuşuldu!

10 bin TL'ye yükseltilen emekli maaşı, Meclis gündeminde yer aldı. İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, konu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.



En düşük emekli maaşı 2024 Ocak ayında gelen zamla beraber 7 bin 500 TL'den 10 bin TL'ye yükseltildi. Ancak emekliler bu maaşı yeterli bulmadı. 

Dün Meclis'te emekli maaşları ve CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ve arkadaşları tarafından TOKİ’nin sosyal konut projelerinde yaşanan sorunların araştırılması amacıyla, 31/1/2024 tarihinde TBMM Başkanlığın verilen Meclis araştırması önergesi görüşüldü. 

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, Meclis'te yaptığı açıklamasında emekli maaşlarına,  TOKİ  mağdurlarına ve ev kiralarına değindi. Aydın, söz konusu açıklamasına "Sosyal devlet anlayışının gereği olan barınma ve konut hakkı, siyasi iktidar tarafından ne yazık ki yeterli oranda sağlanamadı" ifadelerini kullanarak başladı. 

Seçim zamanı yaklaştığında verilen ancak sonrasında gerçekleştirilmeyen vaatlerin ev sahibi olmak isteyenlerin umutlarını bitirdiğine dikkat çeken Yavuz Aydın, "2019 yılında TOKİ aracılığıyla “100 Bin Konut Projesi” sözü verdiniz fakat 2024 yılına gelindiğinde hâlâ bu sözünüzü tutamadınız" diye konuştu. 

Ev bile kiralanamayan 10 bin TL lik emekli maaşına tepki büyüyor! Meclis te konuşuldu!

Yavuz Aydın, "Vatandaşlarımız artık ev ya da araba almaktan daha çok maaşlarıyla zar zor geçinmenin derdine düşmüş durumda. Başta işsiz vatandaşlarımız, asgari ücretle çalışanlar ve emekliler olmak üzere birçok kişi hayat pahalılığına ne yazık ki yenik düştü" ifadelerine yer verdiği açıklamasında, TÜİK tarafından bile yüzde 64,7 olarak açıklanan 2023 tüketici enflasyonunun, “hissedilen enflasyon” olarak yüzde 129,4 şeklinde güncellendiğine vurgu yaptı. 

Aydın, "En düşük emekli maaşının 10 bin TL olduğu bir ortamda bu insanlar nasıl geçinecek, hayatını neyle idame ettirecektir? Sokaklarda emeklilerimizin sitemini duymaktan bizim yüreğimiz parçalanırken siz nasıl, gururla bu rakamı rahatlıkla açıklayabiliyorsunuz?" sorularını yöneltti ve pek çok şehirde 10 bin liraya konut bile kiralanamadığının altını çizdi. 

Aydın, "İYİ Parti olarak en düşük emekli maaşının asgari ücret olan 17 bin TL'ye yükseltilmesi tezini savunmaya devam edeceğiz. Bütün bu haksızlıklar karşısında TOKİ mağdurlarına sahip çıkacağız, emeklilerimizin haklarını korumaya devam edeceğiz, işsiz vatandaşlarımızın yanında olacağız ve onların sesini yüce Meclisimizden haykırmaya devam edeceğiz" açıklamasında bulundu. 

Bankalardan müşterilerine ''Kartınız kapanabilir' mesajı! Kredi kartında yeni düzenlemeler geliyor...

Dirençli şehirler için 81 ile kentsel risk kalkanı modeli geliyor!

Emekli maaş farkları hesaplara yattı mı? Hangi emekli kaç TL maaş alacak? Şimdi ek zamlı maaş tablosuna göz atın!


 


Geri Dön