27 / 04 / 2024

Yavuz Aydın sordu: Merkez Bankası Başkanı ev bulamıyorsa 7.500 TL maaş alanlar ne yapacak?

Yavuz Aydın sordu: Merkez Bankası Başkanı ev bulamıyorsa 7.500 TL maaş alanlar ne yapacak?

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, Meclis'te yaptığı açıklamasında kiralık ev fiyatlarına değindi. İşte Aydın'ın o açıklamaları...



Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın, geçtiğimiz günlerde yaptığı kiralık ev fiyatlarına ilişkin açıklaması gündemdeki yerini koruyor. 

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, dün Meclis'te gerçekleştirdiği açıklamasında kira fiyatlarına değindi. Söz konusu açıklamasında "Deprem faciası, ekonomik kriz, enflasyon artışı ve döviz kurundaki dengesizlik, yurdumuzun birçok bölgesindeki kira fiyatlarını fahiş oranda yükseltti" ifadelerini kullanan Aydın, konut kiraları için uygulamaya alınan yüzde 25'lik sınırın da yeterli çözüm olmadığını söyledi. 

Yavuz Aydın sordu: Merkez Bankası Başkanı ev bulamıyorsa 7.500 TL maaş alanlar ne yapacak?

"Kiracı vatandaşlarımız resmen kaderlerine terk edilmiş, zor anlarında yalnız bırakıldı" diye konuşan Yavuz Aydın, Hafize Gaye Erkan'ın "İstanbul Manhattan’dan pahalı olur mu? Biz İstanbul’da ev bulamadık. İstanbul müthiş pahalı bir şehir ve bu sebeple annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz" açıklamasına değindi. 

Erkan'ın açıklamasının inanılır gibi olmadığını aktaran Aydın, ayda 200 bin lira maaş alan Merkez Bankasının Başkanının da kiraların fazlalığından dert yandığını dile getirdi. 

Aydın, "Siz ev bulamıyorsanız 7.500 TL emekli maaşı alan vatandaşlarımız nasıl ev kiralayacaklardır?" sorusunu sordu ve yine Erkan'ın "1 kişinin 10 evi olacağına, 10 kişinin 1 evi olmalı" cümlesini işaret ederek, bunu anlamakta güçlük çektiğinin altını çizdi. 

"Herhâlde “10 kişinin birer tane evi olsun.” demek istemiştir çünkü bu söylenen çok mantıklı bir durum değildir" ifadelerini kullanan Aydın, kamuoyuna yansıyan bilgilerde de Merkez Bankası Başkanı Erkan'ın oturduğu evin kirasının aidatlarla birlikte 49 bin lira olduğunu söyledi. 

Yavuz Aydın sordu: Merkez Bankası Başkanı ev bulamıyorsa 7.500 TL maaş alanlar ne yapacak?

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Yavuz Aydın, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir kiracı vatandaşımızla yaşadığı diyaloğu aynen aktararak bir örnek daha vermek istiyorum: Kiracı, Sayın Cumhurbaşkanımıza “Cumhurbaşkanım, ben kiracıyım.” diyor, Cumhurbaşkanımız “Ne ödüyorsun?” diye soruyor. Kiracı da “2.500 lira ödüyorum ama ev sahibim beni ciddi manada sıkıştırmaktadır. Kirayı 7.500 liraya çıkartarak ‘Ya kirayı verirsin ya
da evden çıkarsın.’ tehdidinde bulunmaktadır.” diyor" açıklamasında bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın  o ilçenin belediye başkanına "Ya uygun kiralık bir ev bul ya da bizim TOKİ'nin evleri varsa oradan kendisine bir imkân sağlayın, sorunu çözelim" şeklinde çağrıda bulunduğunu anımsatan Yavuz Aydın, "Bir kişiye yardımcı oldunuz diyelim; peki, ya diğerleri, onların sorununu nasıl çözeceksiniz? Onların da tek tek gelip sizi bulması mı gerekmektedir?" sorularını yöneltti. 

İYİ Parti Milletvekili Aydın, emekli, asgari ücretli, memur veya işçilerin bugün tek başına bir eve kiraya çıkmasının mümkün olmadığını vurguladı. Konuya ilişkin "Şehirlerimizde yeni kiraya çıkacak vatandaşlarımız ve evlenecek gençlerimiz için iyimser bir rakam söylemek gerekirse en az 15 bin TL'yi gözden çıkarmaları gerekiyor" diyen Aydın, ekonomik krizin artık caddede, sokakta, pazarda ve mutfakta olmadığının, bizzat vatandaşın tenceresinin içine girdiğinin altını çizdi. 

Ucuz fiyata ev arayanlar dikkat! Kampanya başladı: Dubleks 162 metrekare ev 769 bin 900 TL'ye düştü!

Sosyal medya sallanıyor! Boğaziçi Üniversitesi'nde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi her an kapatılabilir!

Meclis'te rezerv alan tartışması: 81 milyona, tapularına el konmayacağı sözü verilmeli!

Geri Dön