02 / 05 / 2024

Antalya'nın ulaşımındaki 5 sorun mecliste!

Antalya'nın ulaşımındaki 5 sorun mecliste!

Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Antalya ile ilgili ulaşım projelerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Budak sorularını Dönemin Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a iletti.



Antalya nın ulaşımındaki 5 sorun mecliste!


Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Antalya ile ilgili ulaşım projelerine ilişkin soru önergesi hazırladı. Budak sorularını Dönemin Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a iletti.


Budak önergesinde "Antalya-Kemer bölünmüş yol çalışması 2003 yılından bu yana devam etmektedir. Antalya-Kemer, Antalya-Kemer-Tekirova ve Antalya-Kemer-Tekirova-Finike olarak sürdürülen yol çalışmasının uzun yıllardır tamamlanamaması, hizmete açılan bölümlerde neredeyse her yıl onarım çalışması yapılması, kaynakların verimli kullanılmadığı iddialarını güçlendirmektedir.


Antalya’da bir çok ulaşım projesi uzun yıllardır gündemde olmasın karşın, Kuzey Çevre Yolu, Batı Çevre Yolu gibi şehir içi trafiğini rahatlatacak projeler ile Antalya’nın komşu illerle bağlantısını sağlayan yolların neredeyse hiçbiri tamamlanmış değildir." dedi.


Budak'ın soruları


1- Antalya-Kemer bölünmüş yol projesinin inşaatına başlandığı 2003 yılından bu yana toplam ne kadar kamu kaynağı kullanılmıştır? Bugün itibariyle projenin gerçekleşme oranı nedir ve ne zaman tamamlanacaktır?


2- Hükümetin 2011 yılı yatırım programında, Antalya-Kemer-Tekirova-Finike yolunun 2014 yılında tamamlanmasının öngörüldüğü doğru mudur? Aradan geçen 5 yıldan sonra, 2016 yatırım programında projenin bitiş süresi olarak 2019 yılının gösterilmesinin gerekçesi nedir? Hangi etkenler, yol projesinin bugüne kadar tamamlanmasını engellemiştir? 2019 son tarih midir?


3- Antalya-Kemer-Tekirova-Finike yolunun hizmete açılan bölümlerinde, kaç kez onarım çalışması yapılmıştır? Onarım çalışmalarının maliyeti ne kadardır ve kim tarafından karşılanmıştır? Söz konusu yol projesinde hangi müteahhit firmalar iş yapmış ve bunun karşılığında kendilerine ne kadar ödeme yapılmıştır?


4- Antalya şehir içi trafiğini rahatlatacağı açıklanan Batı Çevre Yolu, Kuzey Çevre Yolu gibi projeler ne zaman Antalya’ya hizmet verebilecektir?


5- Bakanlığınız, 2003 yılından sonra Antalya’nın şehir içi ulaşımı için bugüne kadar hangi projeleri yürütmüş ve projeler için ne kadar kamu kaynağı kullanılmıştır? Antalya’daki ulaştırma projeleri için 2003 yılından bu yana toplam ne kadar kaynak kullanılmıştır? Antalya için kullanılan kaynağın, aynı dönemde Türkiye genelindeki ulaştırma yatırımları içindeki payı nedir?





Geri Dön