30 / 04 / 2024

Sapphire 'den atlayarak İstanbul 'u havadan fethettiler!

Sapphire 'den atlayarak İstanbul 'u havadan fethettiler!

İstanbul 'un fethedilişinin 558. yıldönümü dün muhteşem etkinliklerle kutlandı. Belgratkapı 'da tarih yeniden canlandırılırken, paraşütçüler 261 metrelik Sapphire 'den atlayarak İstanbul 'u bu sefer havadan fethetti....



İstanbul 'un fethinin 558. yıldönümü dün renkli kutlamalara sahne oldu. Karada gerçekleşen fetih canlandırmasına kentin en yüksek binasından atlayış gerçekleştiren paraşütçüler de eşlik etti. Kutlamalar Fatih Sultan Mehmet 'in Fatih Camii 'ndeki türbesinde başladı. Türbe ziyaretine İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Garnizon Komutanı Vekili Tümgeneral Tayfun Özden, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş 'ın yanı sıra Osmanlı İmparatorluğu 'nun son padişahı Abdülhamit 'in 4. kuşaktan torunları Orhan Osmanoğlu ve Abdülhamit Kayıhan Osmanoğlu da katıldı. Vali Mutlu buradaki konuşmasında, “İstanbul gibi dünyanın en güzel şehrini fetheden, bugün bizlere böylesine güzel bir şehir bırakan başta Fatih Sultan Mehmet Han ve aziz atalarımızı rahmetle anıyoruz ” dedi.

Surlara hücum edildi
Zeytinburnu Belgratkapı 'da ise tarih yeniden canlandırıldı. Hücum Marşı 'nın çalınmasıyla harekete geçen tarihi birlik, top atışları eşliğinde surlara hücum etti. Ardından da Fatih Sultan Mehmet 'in hocası Akşemsettin ve 20 atlı askerle İstanbul 'a girişi temsil edilerek fetih tamamlandı.

261 metreden İstanbul
Bu yıl kutlamalarda bir ilk de yaşandı. Türkiye Havacılık Festivalleri kapsamında toplanan 20 paraşütçü, fetih yıldönümüne özel bir atlayış gerçekleştirdi. 261 metre ile İstanbul 'un en yüksek binası Sapphire 'in en üst katına çıkan paraşütçüler 5 'er dakikalık aralıklarla kendilerini boşluğa bıraktı. Yaklaşık 4 saniye sonra paraşütlerini açarak kendileri için ayrılan özel alana iniş yapan paraşütçüler arasında Norveç, Avustralya, Avusturya ve Almanya 'dan gelenler de vardı.


Milliyet


Geri Dön