29 / 04 / 2024

Sapphire'den 91.5 milyon dolarlık rezidans alan İranlı Safari ödeme yapmıyor!

Sapphire'den 91.5 milyon dolarlık rezidans alan İranlı Safari ödeme yapmıyor!

Kiler GYO Sapphire'deki 47 adet rezidansı 91.5 milyon dolara toplu olarak satılmasına ilişkin 8.5 milyon dolar tahsilat yaptı bunun karşılığında 5 adet rezidansın tapu devri gerçekleştirildi. Tahsilatı gerçekleşmeyen konutların ise tahsilatını güvence altında tutmak amacıyla, alıcıya devredilmedi...



Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) 18 Mart 2019 tarihli özel durum açıklamasına ait yapılan güncelleme yayınladı. 

Kiler GYO portföyünde yer alan Safir Rezidans bünyesindeki 47 adet rezidansın 21 Şubat 2017 tarihinde 91 milyon 500 bin dolara (KDV Dahil) toplu olarak satılması işlemine ilişkin 8 milyon 500 bin dolar tahsilat yapılmış ve karşılığında 5 adet rezidansın tapu devri gerçekleştirildi. Tahsilatı gerçekleşmeyen konutların ise tahsilatını güvence altında tutmak amacıyla, alıcıya devredilmedi.

Vadesi geçmiş alacaklara ilişkin olarak Kiler GYO tarafından alıcıya yapılan müteaddit ihtarlardan sonra icra takibi başlatıldı. Alıcının kendisine gönderilen ihtar ve icra takibine rağmen itirazda bulunarak takip eden borçlarını ödemeyeceği yönündeki iradesini ortaya koyduğu anlaşıldı. Bu nedenle alıcı ile imzalanan Gayrimenkul Satış Sözleşmesi hükümleri kapsamında haklı fesih bildiriminde bulunularak sözleşme feshedilmiş olup 42 adet rezidansın tasarruf hakkı Kiler GYO'ya geçti.
 
Öte yandan sözleşme hükümlerine uymaması nedeniyle sözleşmenin feshine sebep olan alıcıya satış bedelinin yüzde 10'una tekabül eden 9 milyon 150 bin dolar tutarındaki cezai şart ve Kiler GYO'nun sözleşme süresince mahrum kaldığı 8 milyon 400 bin dolar kira gelirleri için hukuki takip işlemleri ve bununla ilgili süreç devam ediyor. 

Kiler GYO'nun KAP açıklaması:  
Şirketimiz portföyünde yer alan Safir Rezidans bünyesindeki 47 adet rezidansın 21.02.2017 tarihinde 91.500.000 USD'ye (KDV Dahil) toplu olarak satılması işlemine ilişkin 8.500.000 USD tahsilat yapılmış ve karşılığında 5 adet rezidansın tapu devri gerçekleştirilmiştir. Tahsilatı gerçekleşmeyen konutların ise tahsilatını güvence altında tutmak (teminatlandırmak) amacıyla, alıcıya devredilmemiştir.

Vadesi geçmiş alacaklara ilişkin olarak Şirketimiz tarafından alıcıya yapılan müteaddit ihtarlardan sonra icra takibi başlatılmıştır. Alıcının kendisine gönderilen ihtar ve icra takibine rağmen itirazda bulunarak takip eden borçlarını ödemeyeceği yönündeki iradesini ortaya koyduğu anlaşılmıştır. Bu nedenle alıcı ile imzalanan Gayrimenkul Satış Sözleşmesi hükümleri kapsamında haklı fesih bildiriminde bulunularak sözleşme feshedilmiş olup 42 adet rezidansın tasarruf hakkı şirketimize geçmiştir.
  
Öte yandan sözleşme hükümlerine uymaması nedeniyle sözleşmenin feshine sebep olan alıcıya satış bedelinin %10'una tekabül eden 9.150.000 USD tutarındaki cezai şart ve şirketimizin sözleşme süresince mahrum kaldığı 8.400.000 USD kira gelirleri için hukuki takip işlemleri ve bununla ilgili süreç devam etmektedir.

 

Kiler GYO, Mehrdad Safari'den parasını alamadı, icra takibi başlattı!

Sapphire'den 47 rezidans alan İranlı Merhrdad Safari icralık oldu!


Geri Dön