29 / 04 / 2024

Kiler GYO, Mehrdad Safari'den parasını alamadı, icra takibi başlattı!

Kiler GYO, Mehrdad Safari'den parasını alamadı, icra takibi başlattı!

Kiler GYO, Sapphire'deki 47 rezidansı 90 milyon 594 bin USD+KDV bedel ile İranlı iş adamı Mehrdad Safari'ye satmıştı. Ancak Mehrdad Safari paranın bir kısmını ödeyemedi. Kiler GYO da bunun üzerine icra takibi başlattı...



Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) 21 Şubat 2017 tarihli özel durum açıklamasına ait güncelleme yayınladı.

Kiler GYO, İstanbul Sapphire'de bulunan 47 rezidans dairesini İranlı işadamı Mehrdad Safari'ye sattığını 21 Şubat 2017 tarihinde açıklamıştı. Şirket 47 rezidans daireyi 90 milyon 594 bin USD+KDV bedel ile satmıştı. 

Bahse konu satış ile ilgili olarak 2017 yılı vadeli tahsilatların tamamı tahsil edildi, ancak 2018 yılına ait vadeli alacakların 2 milyon dolarlık kısmı tahsil edilebildi.

Alıcı tarafından alacak tutarı ile ilgili olarak; uluslararası USD para transferlerinde yaşanan aksaklıklar ve uygulanmakta olan ağır yaptırımlar neden olarak bildirildi.

Tahsilat ile ilgili Kiler GYO tarafından alıcıya yapılan müteaddit ihtarlardan sonra, İstanbul 30. İcrada icra takibi başlatıldı. Hukuki takip işlemleri ve bununla ilgili süreç devam ediyor.

Kiler GYO'nun tahsilatını tamamladığı konutların tapularını devretti. Ancak tahsilatı gerçekleşmeyen konutları ise, tahsilatını güvence altında tutmak (teminatlandırmak) amacıyla, alıcıya devretmiyor.

Kiler GYO'nun KAP açıklaması: 
Şirketimizin, 21.02.2017 tarihli özel durum açıklamasına ait yapılan güncellemedir:

Bahse konu satış ile ilgili olarak 2017 yılı vadeli tahsilatların tamamı tahsil edilmiş, ancak 2018 yılına ait vadeli alacakların 2.000.000 USD 'lik kısmı tahsil edilebilmiştir.
 
Alıcı tarafından alacak tutarı ile ilgili olarak; uluslararası USD para transferlerinde yaşanan aksaklıklar ve uygulanmakta olan ağır yaptırımlar neden olarak bildirilmiştir.

Tahsilat ile ilgili Şirketimiz tarafından alıcıya yapılan müteaddit ihtarlardan sonra, İstanbul 30. İcrada icra takibi başlatılmıştır. Hukuki takip işlemleri ve bununla ilgili süreç devam etmektedir.

Şirketimiz, tahsilatını tamamladığı konutların tapularını devretmekte ve tahsilatı gerçekleşmeyen konutları ise, tahsilatını güvence altında tutmak (teminatlandırmak) amacıyla, alıcıya devretmemektedir. 

Kiler GYO'nun 21 Şubat 2017 tarihli KAP açıklaması;
Şirketimizin kamuya açıklanmış son finansal tablolarında stoklar ve diğer duran varlıklar hesabında 111.882.254 TL kayıtlı değeri ile taşınan 47 adet İstanbul Sapphire rezidans dairesinin 90.594.000 USD+KDV  bedel ile Mehrdad Safari' ye toplu satışı gerçekleştirilmiştir.

Yatırımcılarımıza ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

İstanbul Sapphire'deki 47 rezidans 90,6 milyon dolara satıldı!


Geri Dön