27 / 04 / 2024

TOKİ, 249 farklı noktada kentsel dönüşüm çalışması başlattı!

TOKİ, 249 farklı noktada kentsel dönüşüm çalışması başlattı!

TOKİ, Türkiyede 249 farklı noktada kentsel dönüşüm çalışmaları başlattı; bu çalışmalar kapsamında bugüne kadar 4 milyar TL harcama yaptı



Dar gelirli vatandaşların konut sahibi olabilmesi ve çarpık kentleşmenin engellenmesi amacıyla gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmaları doğrultusunda TOKİ, Türkiyede 249 farklı noktada kentsel dönüşüm çalışmaları başlattı; bu çalışmalar kapsamında bugüne kadar 4 milyar TL harcama yaptı.
 
Kentsel dönüşüm, barınma sorununun yanı sıra deprem kuşağında yer alan ülkemiz için vazgeçilmez bir olgu haline geldi. TOKİ, 45 Mart 2011 tarihlerinde düzenleyeceği Konut Kurultayında dünyada kentsel dönüşüm çalışmaları gerçekleştiren 13 kentsel dönüşüm otoritesini İstanbulda bir araya getirerek Türkiyede doğal afetlerin, özellikle depremin tehdit etmediği, insanların endişesiz bir yaşam sürdürecekleri, eko sisteme uygun ve sürdürülebilir büyümeye katkı sağlayan konutlara nasıl ulaşılacağını masaya yatıracak. Kurultaydaki ana başlıklardan biri de yoksullukla mücadelede kentsel dönüşümün rolü ve konut stratejileri olacak. 
 
 


Geri Dön