27 / 04 / 2024

Birleşmiş Milletler'den deprem bölgesinde tekstil sektörünü destekleyecek 2,5 milyon dolarlık program!

Birleşmiş Milletler'den deprem bölgesinde tekstil sektörünü destekleyecek 2,5 milyon dolarlık program!

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerden etkilenen bölgelerde, tekstil ve ilişkili sektörlere yönelik başlatmış olduğu 2,5 milyon dolarlık yeni programla 3 bin 500 kişiye istihdam sağlamayı planlıyor.



Anadolu Ajansı muhabirinin edinmiş olduğu bilgiye göre, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen yerlerde çeşitli programları uygulamaya alıyor.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, bu kapsamda, bölgede tekstil ve ilişkili sektörlerde 3 bin 500 kişiye istihdam sağlamak, kadınlar ve diğer dezavantajlı grupları iş gücü piyasasına entegre etmek için toplamda 2,5 milyon dolar bütçeli yeni bir girişim başlatıldı.

Birleşmiş Milletler den deprem bölgesinde tekstil sektörünü destekleyecek 2,5 milyon dolarlık program!

Verilen detaylara göre, İsveç tarafından finanse edilen, Güney Kore ve Finlandiya'nın ek katkılarıyla başlayan program, depremlerden sonra vasıflı işçilerin, Türkiye'nin güney ve güneydoğusundan diğer illere göç etmesi sebebiyle oluşan akut iş gücü açığını gidermeyi planlıyor.

Aktarılan bilgilere göre, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), kısa vadede deprem bölgesinde 500 yeni tekstil işçisine işbaşı eğitimi vermeyi, 3 bin tekstil işçisi ile ailelerine daha genel yaşam becerileri kazandırmayı ve psikososyal destek sağlamayı hedefliyor. Verilen bilgiye göre, bu kapsamda Hatay'da Mesleki Ruh Sağlığı Merkezi kurulması da planlanıyor. İşverenlerle "insana yakışır iş" standartlarını yerine getirmeleri konusunda iş birliği öngörülüyor.

Ayrıca tekstil sektöründe geleceğe yönelik en az 3 bin kişinin daha istihdamı amacıyla mesleki eğitim programının yaygınlaştırılması planlanıyor.

Verilen bilgiye göre, Hatay'da el yapımı ayakkabı üretenlerin ihtiyaçlarına özgü bir destek programı başlatılması da hedefler arasında bulunuyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön