09 / 05 / 2024

Birleşmiş Milletler'den deprem bölgesinde tekstil sektörünü destekleyecek 2,5 milyon dolarlık program!

Birleşmiş Milletler'den deprem bölgesinde tekstil sektörünü destekleyecek 2,5 milyon dolarlık program!

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerden etkilenen bölgelerde, tekstil ve ilişkili sektörlere yönelik başlatmış olduğu 2,5 milyon dolarlık yeni programla 3 bin 500 kişiye istihdam sağlamayı planlıyor.



"Hedef, mesleki eğitimi mümkün olduğunca yaygınlaştırmak"

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, programa ilişkin değerlendirmeler yaptı.

6 Şubat tarihindeki depremlerin varsayımları tepetaklak ettiğini kaydeden Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, afet bölgesinde sanayicilerin işçi bulmakta zorlandığını belirtti. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton açıklamasında "Özel sektör ortaklarımızla uygulamak istediğimiz çözüm, kadınları ve diğer yetersiz temsil edilen grupları iş gücüne dahil edecek biçimde mesleki eğitimi mümkün olduğunca yaygınlaştırmak." diye konuştu.

Birleşmiş Milletler den deprem bölgesinde tekstil sektörünü destekleyecek 2,5 milyon dolarlık program!

Yine paylaşılan detaylara göre, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi İlker Karataş da Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ile kurulan ortaklık kapsamında başlatılan girişimin, mülteciler dahil deprem sebebiyle işsiz kalan insanlara Türk hazır giyim ve tekstil sektöründe, insana yakışır ve sürdürülebilir iş olanakları yaratmayı temel aldığını belirtti.
İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi İlker Karataş "Travmaya uğramış, kırılgan insanların deprem sonrasında ayakları üzerinde durabilmelerini desteklemede söz konusu bu proje ve benzer girişimler, tekstil ve hazır giyim dahil hayati önem taşıyan sınai sektörlerin toparlanmasını da hızlandıracak." dedi.

180 bin deprem konutunun yüzde 90-95'i tamamlandı!

Bakan Şimşek'ten kamu kurumlarına tasarruf genelgesi yollandı: Tüm kamu harcamaları gözden geçirilecek! 

Dikkat! Naci Görür’den 'İstanbul depremi' için bir uyarı daha! Riskli bölgeleri tek tek açıkladı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön