28 / 04 / 2024

Saraçoğlu Mahallesi'nde dön başa!

Saraçoğlu Mahallesi'nde dön başa!

Cumhuriyet döneminin ilk toplu konut alanı Saraçoğlu Mahallesi'nin tahsisleri dün Resmi gazetede yayınlanarak, Bakanlar Kurulu kararıyla kaldırıldı. Daha önce "riskli alan" ilan edilerek yıkılmak istenen mahalle, Mimarlar Odası tarafından korunmuştu



Cumhuriyet döneminin ilk toplu konut alanı Saraçoğlu Mahallesi'nin tahsisleri dün Resmi gazetede yayınlanarak, Bakanlar Kurulu kararıyla kaldırıldı. Daha önce "riskli alan" ilan edilerek yıkılmak istenen mahalle, Mimarlar Odasının girişimleriyle korunmuştu. 


Restorasyon için proje çalışmaları sürerken, yayınlanan karar endişe yarattı. Ankara'da bakanlıkların hemen yanında kurulan mahallenin tahsislerini kaldıran Bakanlar Kurulu kararına göre, Saraçoğlu Mahallesi aslına uygun şekilde restore edilerek ekonomiye kazandırılacak. Konuya ilişkin açıklama yapan Mimarlar Odası  Ankara  Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, "Başkent için böylesine önemli bir alana yönelik tek başlarına bir karar almaları proje demokrasisine aykırıdır. Bu alan hepimize aittir, 'Ben yaptım, oldu' mantığıyla proje uygulanamaz. Bu bakış açısıyla Saraçoğlu Mahallesi'nin geleceği risk altındadır.  TOKİ  ve Özelleştirme idaresi oraya proje yapacaksa, vay halimize. Bakanlık kapalı kapılar ardında değil, kamuoyu önünde şeffaf şekilde katılımcı bir yöntemle süreci işletmek zorundadır" dedi. 


Evrensel 



Geri Dön