05 / 11 / 2024

Saraylı Döner, en büyük döner restoranı unvanıyla İstanbul Başakşehir'de!

Saraylı Döner, en büyük döner restoranı unvanıyla İstanbul Başakşehir'de!

Lüks konut projelerinin yükseldiği ve özellikle inşaat sektöründe çalışanların yoğun yaşadığı Atatürk Bulvarı, Başakşehir’de bulunan Saraylı Döner, Dünya’nın En Büyük Döner Restoranı unvanıyla müşterilerine farklı deneyimler yaşatmaya devam ediyor.




3.000 kişilik restoranı ile herkese hitap eden Saraylı Döner; unvanını buradan almakta ayrıca, siz eşsiz lezzetteki dönerinizi yerken çocuklarınız Saraylı Döner çocuk oyun parkında hoşça vakit geçirebilir. Saraylı Döner’e özgü lezzetler ile 600 ve 400 kişilik toplu yemek ve organizasyonlar için uygun salonlar bulunmaktadır.


Saraylı Döner, en büyük döner restoranı unvanıyla İstanbul Başakşehir de!


Türk toplumunda misafirperverliğin simgesi olan ve tarihi eskilere dayanan döner, Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesinde övgü ile anlatılır. Hayatımızın her noktasında yer alan döner, aslında Osmanlı’nın ihtişamını ve özel lezzetlerini yansıtıyor.


Türkiye’de ise Dünya’nın En Büyük Döner Restoranı olan Saraylı Döner bu lezzetin, günümüzdeki en iyi temsilcileri arasında yer alıyor. Osmanlı’dan gelen tarifi ve yöntemleri ile kaliteli dönerin adresi olarak bilinen, aynı zamanda da Osmanlı’nın ihtişamını yansıtarak misafirlerini ağırlayan Saraylı Döner, geleneksel yöntemlere bağlı kalarak bu temsiliyeti devam ettiriyor.



Lezzetli Bir Döner İçin Osmanlı Yöntemleri

Dönerin kaliteli olmasındaki etkenlerin ince ve bekletilmeden kesilmesini, bunu da etin pembeliğini kaybettiği zaman yapılması gerektiğini vurgulayan Saraylı Döner’in Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Narinç, sadece meşe odunu ile pişirildiğinde gerçek lezzetine kavuştuğunu aktarıyor. Etin terbiye edilmesinde Osmanlı’dan miras kalan bir yöntemi kullanan Saraylı Döner’de, 48 saat marinede bekletildikten sonra etler dizilmeye başlıyor.

Vazgeçilmez yemeğimiz döner. Peki kalitelisini nasıl anlarız? Ne kadar pişmiş olmalı? Döner için yalnızca dana eti mi kullanılır? Hayvanın neresinden etler kullanılır? Etler nasıl terbiye edilir? Dizilene kadar nasıl bekletilir?


Döner üretiminde helal kesim et kullandıklarını söyleyen Saraylı Döner’in Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Narinç, Saraylı Döner’in iyi ve kaliteli bir dönerin nasıl olması gerektiğini şu şekilde sıralıyor: 


·         Dönerin kaliteli olması  için %100 yaprak olması ince kesilmesi  gerekir.


·         Dönerin sert olmaması için etin  pembeliğini kaybettiği  zaman  kesilmesi  gerekir.


·         Dönerde %75 dana but,  %20 kuzu  eti, %5 kuyruk yağı  kullanılır.


·         Bizdeki terbiye bize özel  olup Osmanlı saraylarında kullanılan şekliyle  eti marine ediyoruz. Sadece süt  ve meyve  kuruları kullanıyoruz, onun  haricinde asla Soya bulyon MSG (çin tozu) vs katkı malzemeleri kullanmıyoruz.


·         Etlerimiz terbiye de 48 saat marinede bekletildikten sonra dizilmeye  başlıyor.


·         Dönerlerimiz sadece meşe odunu  ile  pişiyor. Ayrıca restoranımızda özel  sadece  bizde  olan saraylı  döner  pidemiz var


Saraylı Döner’in Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Narinç, Saraylı Döner’in kalitesini ve hizmet politikasını şöyle anlatıyor;

“Osmanlı saraylarında her zaman etin önemi büyüktü. Bizde Saraylı Döner olarak bu önemi ve lezzeti misafirlerimize yaşatıyoruz. Ette önemli olan terbiye edilmesi olayını, Osmanlı saraylarındaki gibi gizemli bir tarifimizle gerçekleştiriyoruz. Sadece süt ve meyve kuruları kullanıyoruz. Bunun dışında soya,  bulyon yada MSG (Çin Tozu) gibi maddeleri kullanmıyoruz. Böylelikle Dünya’nın En Büyük Döner Restoranı olarak, gerçek lezzeti temsil etmeye devam ediyoruz.”


Geri Dön