27 / 04 / 2024

Sarıçam Belediye hizmet binasının inşaatı tamamlandı!

Sarıçam Belediye hizmet binasının inşaatı tamamlandı!

Sarıçam Belediye hizmet binasının 1 nisan 2013'de başlayan inşaatı tamamlandı. İller Bankası Bölge Müdürlüğü yetkililerince yapımcı firmadan devralınan yeni hizmet binasına, belediye birimleri önümüzdeki günlerde taşınıyor.




Sarıçam Belediye hizmet binasının 1 nisan 2013'de başlayan inşaatı tamamlandı. İller Bankası Bölge Müdürlüğü yetkililerince yapımcı firmadan devralınan yeni hizmet binasına, belediye birimleri önümüzdeki günlerde taşınıyor. 


Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, kararlı çalışması ile hizmet binasının inşaatı tamamlandı. 26 Mayıs 2013'de Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in ve Sarıçamlı'nın yoğun ilgi, alaka ve olarak inşa edildi. 

Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, geride kalan 5 yıllık hizmet süresi içinde ilçenin tüm mahallelerine hizmet götürerek Sarıçam'ı geliştirme ve değiştirme adına önemli çalışmalara imza attı. 


Başkan Ahmet Zenbilci, geride kalan hizmet süresi içinde bir milyon300 bin metrekare asfalt yol, bir milyon metrekare de kilit parke yol, 500 bin metrekare satıh kaplama yol yaparak, kendi ölçeklerinde bir belediyenin ulaşılması güç Suluca bölgesinde kısmi olarak çok az sayıda yol yapım çalışmaları devam ediyor. 

70 yeni park yapıldı Sarıçam Belediyesi 2013 yıl içinde Buruk, Baklalı, Suluca, İncirlik ve Kürkçülerde SODES destekli "Beş bölgeye beş engelsiz park" sloganı ile başlattığı çalışmaları tamamladı. Sarıçam Belediyesi bu parkları tamamlayarak ilçede 70 civarında yeni parkı halka kazandırmış oldu. 


Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi, Osmangazi Mahallesi ve Gültepe mahallesinde Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in 600 bin TL katkı sağladığı parkların yapımının tamamlandığını söyledi. 


Mehmet Akif Mahallesi içinde 7 bin metrekare büyüklüğünde olan ve su sporu gösteri alanı bulunan parkın mahalleye önemli bir görsellik kazandırdığını belirten Başkan Zenbilci, "İçinde çocuk oyun alanı, ahşap kamelyalar, yürüyüş yolları ve ahşap kemer köprüler bulunan bu parkımız mahalle halkına önemli hizmet sunacak. Yine Gültepe Mahallesinde 6 bin 500 metre büyüklüğünde bir parkı yaptık. 


Bu parkımızın içinde ise 500 kişilik amfik tiyatro merkezi bulunuyor. Yine çocuk oyun alanı, yürüyüş yolu ve ahşap kamelyalar yer alıyor. Üçüncü büyük parkımızı da Osmangazi Mahallesi  TOKİ  konutları daha fazla ağırlık vereceklerini belirtti. Başkan Zenbilci, "Önümüzdeki dönemde uygulayacağımız en önemli proje, yaşlılara dönük evde bakım hizmeti olacaktır. Bunun için alt yapımız müsait. 2014'de bir ekip oluşturarak bakıma muhtaç yaşlıların evlerinin temizliği, bakımı, tedavileri ve benzeri ihtiyaçlarını karşılayacağız. Bunun için uzman elaman çalıştıracağız." dedi. 


katılımları ile temeli atılan hizmet binasının inşaatı, İlbank Bölge Müdürlüğü mühendislerinin denetiminde tamamlandı. Halen hizmet binasının çevre düzeni için peyzaj çalışması devam ediyor. Yüklenici firma tarafından, hizmet binasının inşaatının zamanında yapılarak teslim edildiğini belirten Başkan Ahmet Zenbilci, ilçeye kalıcı bir hizmet yapmanın sonsuz mutluluğunu yaşadığını kaydederek şunları söyledi: "İnsan fanidir. Ancak yapmış olduğu eserler ise bakidir. Biz Sarıçam'da bu bina var olduğu sürece anılacağız. 


Adana'nın genç ilçesine, tarih köklerimizi, kültürümüzü ve mimarimizi bu binaya taşıyarak yaşatmak istedik. Atamıza olan minnet borcumuzun bir kısmını bu şekilde ödemek istiyoruz. Sarıçamlı hemşerimize daha iyi hizmet sunmamız için, belediyemizin kurumsallaşması için bu binaya ihtiyaç vardı. Bunu gerçekleştiriyoruz. Ayrıca, bu binayı yaparken belediyecilik hizmetlerimizi de imkanlarımız doğrultusunda yaptık. Bir taraftan kurumsallaşma adına hizmet binamızın inşaatını tamamlarken, öbür yandan da parkları, yolları, kaldırımları yapmaya devam ettik. Biz tüm bunlar Sarıçam için değer diyoruz.Sarıçamlı bu hizmetlerin en iyisini hak ediyor." dedi. 

Yapımına 8 Nisan 2013'de başlanan hizmet binası 33 dönüm arsa üzerine 10 bin 600 metrekare kapalı alana sahip. Geleneksel Türk mimarisi tarzında projelendirilen ve yapılan hizmet binası içinde yönetim salonları, meclis salonu, toplantı salonu ve nikah salonu bulunuyor. Bina 5 kat bir hizmeti gerçekleştirdi. 

Başkan Zenbilci, bir ucundan diğer ucuna 42 kilometrelik mesafe bulunan Sarıçam'da en doğudaki Baklalı mahallesinden en batıdaki Ayvalı mahallesine kadar hizmet götürmediği bir yerleşim yeri bırakmadı. İlçenin gelişmeye açık coğrafi konumu gereği yapılan hizmetler sürekli devam ettiriliyor. Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Sarıçam ilçesinde 5 yıl önce halka verdiği hizmet sözünü tamamlama aşamasına getirdi. 

Tüm merkez mahallelerde yapılan yol, kaldırım ve park çalışmalarını büyük oranda tamamlayan Başkan Zenbilci, Yavuz Sultan Selim ve Beyceli Mahalleleri dışında yapılmamış yolumuz nerdeyse hiç kalmadı. Bugüne kadar bir milyon 300 bin metrekare asfalt yol yaparak bir rekora imza attık. Yine bir milyon metrekare kilit parke yol ve kaldırım yaparak ayrı bir rekor kırdık. Tamamı yeni yerleşim olan 30 mahallede sıfırdan en az bin 800 sokağı açarak yol haline getirdik ardından da asfalt veya kilit parke çalışması ile halkımızın ayağını tozdan ve çamurdan kurtardık. 

Her şeyden önemlisi vermiş olduğumuz sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Henüz yapamadığımız, hizmet götüremediğimiz, eksik kalan yollarımızı tamamlamak için canla başla çalışmaya devam ediyoruz." dedi. 

Mehmet Akif Ersoy, Yıldırım Beyazıt, Gültepe, Esentepe, Şahintepe, Yeşiltepe ve Orhangazi Mahallelerinde yapılmadık yol kalmadı. Halen İncirlik Kemalpaşa, Kürkçüler Dağcı, Yürekli ve Müminli mahalleleri ile içine yaptık. Ancak bu parkın çimlendirme ve şelalesinin inşaatı devam ediyor. Bu parkımızın büyüklüğü 10 bin metrekare oluyor. Burada da spor alanı, çocuk oyun alanı, yürüyüş yolu, dinlenme alanı, ahşap kamelyalar ve şelale bulunuyor. Bu çalışmamızda bizi yalnız bırakmayan, her defasında  Adana  için talep edilen hizmetlerin sunulması için çaba sarf eden, Kültür ve Turizm Bakanımız Adana'nın evladı Ömer Çelik'e Sarıçam halkı adına teşekkür ediyorum." dedi. 



Adana Ekpres


Geri Dön