03 / 05 / 2024

Sarıyer Tüneli, Nisan'da açılacak!

Sarıyer Tüneli, Nisan'da açılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, basın mensuplarıyla birlikte yapımı tamamlanmak üzere olan Sarıyer – çayırbaşı Tünel Yolu 'nu gezdi...



Basın mensuplarıyla birlikte yapımı tamamlanmak üzere olan Sarıyer – çayırbaşı Tünel Yolu 'nu gezen Başkan Kadir Topbaş, tünelin Nisan ayında hizmete gireceğini müjdeledi ve “Toplamda 34 tane yapmayı planladığımız tünel yollar tamamlandığında şehrin altından geçen 142 kilometre yolla kimseyi rahatsız etmeden ve kamulaştırma bedeli ödemeden İstanbul 'un her yerini birbirine bağlamış olacağız ” dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “7 Tepe 7 Tünel ” projesi kapsamında Nisan 2011 'de bitirilmesi planlanan Sarıyer – çayırbaşı Tünel Yolu 'nda basın mensuplarıyla birlikte inceleme gezisi yaptı. Kendi kullandığı araçlar Sarıyer çırçır Suyu Mevkii 'nden tünele giren Başkan Kadir Topbaş, kısa bir sürede çayırbaşı 'na ulaşarak geziyi tamamladı.

Sarıyer-Hacıosman Bayırı 5 dakika …

Burada gazetecilere açıklama yapan Kadir Topbaş, tünel hizmete girdiğinde yaklaşık bir saatte gidilen Hacıosman Bayırı ile çırçır Suyu Mevki arasındaki mesafe 5 dakikaya ineceğine dikkat çekerek, “En son teknolojiye sahip elektromekanik sistemler (yangın, güvenlik aydınlatma, haberleşme ve havalandırma kontrol sistemleri)   ile inşa edilen tünel yol Nisan ayında hizmete girecek. Kamulaştırma nedeniyle biraz geç başlanılan kavşaklar ise Haziran ayı gibi tamamlanacak ” dedi.

Zekeriyaköy ve Demirciköy 'e de tünel yol yapılacak

“7 Tepe 7 Tünel ” projesi kapsamında inşa edilen 4. tünel olan Sarıyer-çayırbaşı Tünel Yolu 'nun 2 bin 25 metrelik iki ayrı tünelden oluştuğunu ve günün pik saatleri ile özellikle yaz aylarında Sarıyer 'e girişi çıkışı önemli ölçüde rahatlatacağını vurgulayan Başkan Topbaş, “Belki birkaç saati Sarıyer giriş ve çıkışını zaman dilimi olarak alan süreci gidermek adına yaptığımız bir tünel bu. Bize toplam maliyeti viyadükler ve KDV 'ler dahil 228 milyon lira. Yolun viyadük ihaleleri de yapıldı. Bu viyadük çalışmalarının yanı sıra, çırçır Suyu Mevkii 'nde yol genişletme çalışmaları yapılacak. Daha sonra yeni bir etüt aşamasında olan bir çalışmamız var. Buradan Zekeriyaköy ve Demirciköy istikametine yeni bir tünel yolla devam etmek istiyoruz ” diye konuştu.

Tünellerin 9,5 metre genişliğinde iki hattan oluştuğunu, 2x2 şerit olarak inşa edilen tünelin emniyet şeridi de olmak üzere tavan yüksekliğinin 7,33 metre olduğunu kaydeden Topbaş, çok teknolojik bir donanımla hazırlanan tünellerin her birinde kaza anında kullanılmak üzere 250 metrede bir (toplam 7 tane) ara tünel açıldığını söyledi. çayırbaşı tünelinden geçen araçların yakında hizmete girecek Hacıosman Mahallesi Metro İstasyonu 'ndan metroya binerek şehrin merkezine gidebileceğinin altını Topbaş, şöyle konuştu;

İstanbul 'un altında metro ve tünel yol ağı örülüyor

“Sarıyer 'den gelen insanımız Hacıosman Mahallesi 'nde 600 araçlık 4 katlı metro otoparkına araçlarını park edecek ve metroya binecek. Hatta minibüsler ve otobüsler de oraya kadar işleyecek, İstanbul 'un merkezine metroyla devam edilecek. Artık buradan şehir merkezine araçların gitmesine gerek kalmayacak. Bir sistem kurarak bütün ulaşım sistemlerini birbirine entegre ediyoruz ve çalışmamızı buna göre düzenliyoruz. Bu gördüğümüz tünel Sarıyer 'e ve arkasındaki köylere hayat verecek ve trafiğe rahatlatacak. 34 karayolu tüneli devreye girdikçe yer altından yeni bir şehir yapmış oluyoruz. Adeta yeni karayolu ağıyla ve Yüzeydeki trafiği ve yolcu taşımacılığını yeraltına alıyoruz. Burada gördüğünüz şantiyedeki arkadaşlarımız gibi binlerce arkadaşlarımız metro, tünel inşaatlarında bu şehrin geleceği için yer altında gece gündüz demeden emeklerini koyarak çalışıyorlar. Ben kendilerine ve ekibime özellikle teşekkür ediyorum. Zor işler bunlar. Ferhat 'ın dağları delerek şžirin 'e ulaştığı gibi büyük işler. Ciddi kaynak istiyor. Öte yandan, bugüne kadar 4.5 milyar TL harcayarak 231 tane kavşak ve yol düzenlemesi yaptık. Sadece bu yıl İstanbul 'a 7 milyar TL 'lik yatırım daha yapıyoruz. Ama bu şehir yatırıma doymuyor. ”

“Toplamda 34 tane yapmayı planladığımız tünel yollar tamamlandığında şehrin altından geçen 142 kilometre yolla kimseyi rahatsız etmeden ve kamulaştırma bedeli ödemeden İstanbul 'un her yerini birbirine bağlamış olacağız ” diyen Başkan Kadir Topbaş, “Bugün Sevgililer Günü. Herkesin Sevgililer Günü 'nü kutluyorum. Ama diğer taraftan Sevgililer Sevgilisi olan Peygamber Efendimiz 'in doğum günü. Bütün İslam aleminin Mevlit Kandili 'ni tebrik ediyorum. Mutluluklar, sağlık, sıhhat, afiyet güzellikler, kardeşlikler ve dostluklar diliyorum ” şeklinde konuştu.
İBB


Geri Dön