Kent Haberleri

Sarıyer'deki 200 bin kişiyi ilgilendiren 50 yıllık tapu sorunu çözüldü: İBB tarihinin en büyük satış kararı!

Sarıyer'in 10 mahallesinde yaşayan 200 bin kişiyi ilgilendiren 50 senelik tapu sorunu çözüme kavuştu. Peki vatandaşlar tapularını nasıl alacak? İşte ayrıntılar...

İBB Meclisi’nin şubat ayı oturumlarının son birleşimi Meclis 1.Başkanvekili Zeynel Abidin Okul’un yönetiminde yapıldı. Söz konusu oturumda, Sarıyer'in senelerdir gündemde olan tapu sorunu oybirliği ile alınan kararla çözüldü.

Karar kapsamında, Sarıyer’in 10 mahallesinde İBB mülkiyetinde yer alan  yaklaşık 5 milyon metrekarelik alanda binaları olan vatandaşların mülkiyet sorunu çözülecek ve tapularına kavuşabilecekler.

TAPULAR NASIL ALINACAK?

Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre; Kocataş, Poligon, Çayırbaşı, Rumelihisarüstü, Sarıdağ (Merkez), Kazımkarabekirpaşa, Reşitpaşa, Cumhuriyet, Emirgan, Çamlıtepe (Derbent) mahallelerinde İBB mülkiyetindeki taşınmazlarında yalnızca üzerinde binası olan ya da binası daha önce yıkılan hak sahiplerine satış gerçekleştirilecek. 

Satış tutarının tümünü peşin ödeyemeyen hak sahiplerine satış bedeli bakiyesi için tapu kayıtlarına ipotek konularak tapu devri gerçekleştirilebilecek. 

Tapu alan hak sahipleri, 5 sene süreyle üçüncü kişilere tapularının devrini yapamayacak. 

CHP’li Meclis Üyesi Melendiz Dalyan İzgi, Meclis'te yapılan oylama sırasında "İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu 2019 yılında göreve gelirken ‘yerinde dönüşüm olacak mahalleleri ranta kurban etmeyeceğiz’ dedi. Bugün de verdiği sözü tuttu. Daha önce Sarıyer’in 2 mahallesinin, Pınar ve Hisar mahallelerinin tapu sorununu çözüme kavuşturduk. İBB tarihinde ilk defa bu kadar büyük satış kararı verildi” diye konuştu. 

AK Partili Meclis üyesi ve partisinin Sarıyer Belediye Başkan Adayı Hüseyin Coşkun da bu karar için Cumhur İttifakı olarak meclisi olağanüstü topladıklarının altını çizerek "Kimse siyaset yapmasın. Sarıyer’in 50 senelik sorununu biz çözüyoruz. Bu kararı konuşuyorsak Cumhur ittifakının çoğunluğu sayesinde konuşuyoruz" ifadelerine yer verdi. 

Oturumda, Sarıyer’in mülkiyet sorunu ile beraber imar sorunu da çözüme kavuşturuldu. Sarıyer’in “Boğaziçi Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgesi”nde kalan bin 748 hektarlık alana, imar planları verildi. Yeni plan ile binasını yıkıp yeniden inşa etmesi durumunda ek 1 kat artış tanındı. Bu durumdan açığa çıkan bodrum kat emsal harici tutuldu.

23 yılda ne kadar altın üretimi gerçekleşti! Türkiye'de altın madenciliğinin ekonomiye katkısı nedir?

Selçuk Geçer 'kesinlikle alın' dedi! O yatırım aracını işaret etti! Elinde parası olan durmasın...

400 bin TL zarardayım diyen mağdur ev sahibinden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'a şaşırtan soru!