29 / 04 / 2024

Selçuk Geçer 'kesinlikle alın' dedi! O yatırım aracını işaret etti! Elinde parası olan durmasın...

Selçuk Geçer 'kesinlikle alın' dedi! O yatırım aracını işaret etti! Elinde parası olan durmasın...

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer elinde parası olanları uyararak, 'kesinlikle alın'' diyerek o yatırım aracını işaret etti. İşte detaylar...



Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, youtube yayınında yaptığın açıklamalrında yatırımcıları zengin edecek yatırım araçlarından bahsetti. Elinde parası olanları uyaran Geçer ''kesinlikle alın'' diyerek konut yatırımını işaret etti.

KONUT FİYATLARI DOLAR GİBİ BASKILANIYOR

Selçuk Geçer, konut yatırımının dolar gibi baskılandığını belirterek, konut fiyatlarının geleceği ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Yatırım yapmak isteyenler için konut alma tavsiyesinde bulunan Geçer, konut fiyatlarının çok yüksek seviyelere ulaştığını, bunda enflasyonun da önemli bir etkisi olduğunu, Türkiye’de enflasyon rakamının yüzde 150 seviyelerine ulaştığını ve bu durumu alışveriş yaparken de sık sık karşılaıldığından bahsetti. 

Selçuk Geçer kesinlikle alın dedi! O yatırım aracını işaret etti! Elinde parası olan durmasın...

KESİNLİKLE KONUT ALIN!

Yatırımcıların en çok merak ettiği soru olan ''şimdi konut alınır mı?'' sorusuna yanıt veren Geçer  "Bugün 50 lira olan bir konutun yarın 100 lira olacak ve eğer bir miktar birikiminiz varsa, kesinlikle konut alın. Konut, yatırım yapılabilecek en önemli araçtır” ifadelerini kullandı.

KONUT FİYATLARI 3-4 KATINA ÇIKTI

Geçer, Türkiye’de her ne kadar konutun önemli bir yatırım aracı olsa da artan enflasyon ve ekonomik kriz nedeniyle konut fiyatları 3-4 katına çıktığına değindi. Bundan dolayı vatandaşların konut alımı yapamadıklarından bahsetti.

Selçuk Geçer kesinlikle alın dedi! O yatırım aracını işaret etti! Elinde parası olan durmasın...

KONUT SATIŞLARI GERİLEDİ

Geçen hafta Türkiye İstatistik Kurumu  2024 Ocak ayına ilişkin Konut Satış İstatistiklerini açıkladı. Açıklanan verilere göre; Türkiye genelinde konut satışları ocak ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 17,8 azalarak 80 bin 308 oldu.

Yüksek fiyatlar ev sahibi olmaya engel! Ev sahibi oranı yüzde 58, kiracı oranı yüzde 42 oldu!

Konut fiyatları yatırımcıları İngiltere'ye kaçırdı! Konutlar 25 kıllık kira getirisi sağlıyor... 

İngiltere'de gayrimenkul fiyatlarında 6 ay sonra ilk yıllık artış yaşandı!

Enflasyon emlak piyasasını nasıl etkiledi? Konut fiyatlarındaki artış hızı yavaşladı mı? 

Geri Dön