Magazin

Şarkıcı Tuğba Ekinci'ye ev sahibinden 'kira tespit' davası!

Gayrettepe’de yaşayan ünlü şarkıcı Tuğba Ekinci, ev sahibi ile mahkemelik oldu. Ekici kirasını 6 bin 200 liradan, 28 bin liraya yükselten ev sahibine itiraz etti. 

Gayrettepe’de yaşayan ünlü şarkıcı Tuğba Ekinci, ev sahibi ile mahkemelik oldu. Ev sahibi Ekinci'nin yaşadığı evin kirasını 6 bin 200 liradan, 28 bin liraya yükseltmek istedi. Ekinci ise buna itiraz etti.

ŞİŞLİ'DE 6 BİN 200 TL'YE OTURUYORDU...

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre; İstanbul Şişli Gayrettepe’de yaşayan ünlü şarkıcı Tuğba Ekinci ev sahibi ile kira tartışması yaşadı. Şarkıcı Tuğba Ekinci halihazırda oturduğu ev için ev sahibine 6 bin 200 lira kira bedeli ödüyordu. Fakat ev sahibi ev kirasını 28 bin liraya yükseltmek istedi.

EV SAHİBİ KİRA TESPİT DAVASI AÇTI!

Yapılan bu zammın fahiş bir miktar olduğunu söyleyen ünlü şarkıcı Tuğba Ekinci, bu olaylar üzerine duruma itiraz etti ve ev sahibi N.G. ile anlaşmazlık yaşadı.

Bu olaylar ardından ev sahibi N.G. kira bedeli için mahkemeye başvurdu ve kira tespit davası açtı.

 

EKİNCİ EV SAHİBİNE İTİRAZ ETTİ

Ünlü isimlerin kira davalarında ünlü şarkıcı Tuğba Ekinci’de eklendi. 6 bin 200 lira kira ödeyen ve ev sahibi tarafından çok yüksek bir zam yapılarak 28 bin liraya yükseltilen ev kirasına itiraz etti.

YÜZDE 350 ZAM!

Ünlü şarkıcı Tuğba Ekinci ev için yapılan bu zam oranının fahiş olduğunu ve yüzde 350 olan bu kira zammını kabul etmediğini söyledi.

Bunların yanı sıra ev sahibi N. G. ise bölgesindeki benzer evlerin kira fiyatlarının bu miktarda olduğunu açıklayarak ünlü şarkıcı Tuğba Ekinci’den yeni ücreti kabul etmesini istedi.

Kararı mahkemeye taşıyan ev sahibi N.G. ile kiracı Tuğba Ekinci mahkemeden gelecek haberi bekliyorlar.  

KİRA TESPİT DAVASI NEDİR, NASIL AÇILIR?

Kira tespit davası, kiraya veren veya kiracı tarafından açılabilen, mevcut kira bedelinin artışının veya azaltılmasının talep edildiği bir dava türüdür.

Kira bedelinin tespiti davasını hem kiralayan hem de kiracı açabilir. Kiracı, fazla olan kira bedelinin düşürülmesi; kiralayan ise düşük kira bedelinin arttırılması amacıyla tespit davası açabilir.

Kira bedelinin tespiti davası açılabilmesi için taraflar arasında yazılı veya sözlü kira sözleşmesinin bulunması şarttır. Yazılı veya sözlü kira sözleşmesi olmadan gerçek veya tüzel kişilere karşı kira bedelinin tespiti davası açılamaz

Zam sınırının kalkması çözüm olmadı, eski kiracılara açılan kira tespit davaları arttı

Kiracı ve ev sahipleri dikkat! Ünlü avukat kira tespit davasında 6 kritik maddeyi açıkladı!

e-Kira kontratı uygulaması ile fahiş kira artışları sona erecek! İşte e-Kira kontratı uygulamasının avantajları!